Accente critice – Hoţul strigă hoţii sau „şmecheriile” lui Ion Poenaru-POE, Boss-ul Obştei Peştişani şi al comunei!

283

La şedinţa ordinară a consiliului Local Peştişani, din 28 februarie, preşedintele de şedinţă Ion Poenaru, zis POE, a creat un haos imens. Şi-a tras partea leului pentru Obştea Peştişani, unde-i preşedinte-director executiv, păcălind turma de consilieri, care-au votat pentru preluarea de Primărie a unui iluzoriu pod peste Bistriţa, în valoare de 16 miliarde lei vechi. Singurul care-a votat contra este consilierul PRM, Constantin Fuiorea.

Taxele şi impozitele de până la 16,5%, nu-s totuna cu cele de până la 16,05%!
S-au spus acolo, adică în şedinţa prost condusă de preşedintele interesat, destule aberaţii. Aşa, de pildă, Rodica Sulea susţinea că o decizie a Guvernului Ponta obliga primăriile să sporească taxele şi impozitele cu 16,5%. În realitate, Ordonanţa respectivă le recomanda primăriilor cu datorii că pot creşte taxele şi impozitele cu până la 16,05%! Ceea ce este cu totul altceva. Iar la 31 decembrie 2012, Primăria Peştişani nu avea datorii, ci un excedent de 4 miliarde lei.

POE şi lecţiile de morală
Aş fi lăsat o parte dintre afirmaţiile defăimătoare ale preşedintelui de şedinţă ec. Ion Poenaru, care se face de râs ca economist. În faţa tuturor, susţinea că am prezentat minciuni în ceea ce-l priveşte. I-am spus atunci că am preluat cele scrise cu mânuţa proprie în Declaraţia de Avere şi în Declaraţia de Interese, cele pe 2010 şi 2012, în care se contrazicea. De la un an la altul, Ceasul de aur de buzunar sporise de la 100.000 de euro la 150.000 de euro.
Mare minune mare. Ieri m-a acostat, zicându-mi că nu mă dă în judecată deşi am scris 100 de neadevăruri. Cu martori, i-am spus că îl deranjează adevărul şi ar pierde în instanţă dacă ar avea curajul să contrazică declaraţiile scrise de mânuţa lui. Ei bine, a spus că autoturismul CIELO nu avea cum să-l cumpere în 1987! Ceea ce şi eu scrisesem. Numai că Marele Maestru al Combinaţiilor – cel ce se crede stăpânul Obştei Peştişani şi al comunei cu acelaşi nume – zice că a greşit. Şi atunci ce vină am eu că a greşit el?

Furt cu autor necunoscut!
A mai intervenit, încercând să-mi dea lecţii: „Să scrie Predoşanu că fostul director(în realitate doar administrator) al SC UTIL-BONUS SRL, Silvestru Tivig a furat piese din staţia de clorinare de la Gureni”. Normal, nu-l asculta nici pe tehnicianul primăriei, Dumitru Diaconescu, om cumpătat, care-i spunea că Secţia de Poliţie Teleşti afirmă că „autorul este necunoscut!”
Şi era vorba despre furtul a două motoare de 0,37KW şi a unor componente de la echipamentul dozator clor, plus un tablou electric automat, o chiuvetă şi o baterie de chiuvetă.
Există un proces verbal nr. 261, din 27.08.2012, prin care Tivig Silvestru i-a predat lui Pavel Maria, casieră la firma SC UTIL-BONUS SRL mai multe piese de la staţia de clorinare nefolosită. Şi de la care prin luna octombrie s-a înregistrat furtul. Care are „AN”, adică autor necunoscut. Nu cum susţine Ion Poenaru-POE, cel aflat în procese cu Silvestru Tivig. Pricină pentru care îl tot acuză şi jigneşte cu ce-i vine la gură.

AGA, luni, 18 martie 2013
În realitate, Ion Poenaru l-a demis pe administratorul Silvestru Tivig, cu votul nu prea legal şi majoritar al consilierilor locali, punându-l în funcţie pe ex-consilierul lui Cosmin Bojincă. Reţineţi, fără concurs! Iar noul administrator cerea achitarea de către primărie a datoriei SC UTIUL-BONUS SRL către firma POLARIS, Groapa de gunoi ecologic Bârseşti. Ceea ce Consiliul Local n-a acceptat, luni, pe 18 martie convocându-se o şedinţă AGA. Aşa după cum m-a informat consilierul local Corneliu Nicolcioiu-Garincea, un apropiat al preşedintelui-director executiv ec. Ion Poenaru.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here