După o pagubă de 220.000 de euro, Afaceriştii din Motru, puşi în libertate

308

Cele patru persoane reţinute în cazul evaziunii fiscale instrumentat joi de poliţiştii mehedinţeni, după efectuarea a 16 percheziţii domiciliare desfăşurate în judeţele Mehedinţi, Timiş, Gorj şi Hunedoara, au fost puse în libertate vineri şi au interdicţie de a părăsi ţara. Liberi sunt de la finalul săptămânii trecute şi cei doi afacerişti din Motru care au produs o pagubă bugetului de stat în valoare de 220.000 de euro.

Deja din prejudiciul creat de cei patru, în valoare de trei milioane de lei, pe durata desfăşurărilor audierilor, de la aceştia s-a recuperat suma de 710.000 de lei şi s-a iniţiat o garanţie mobiliară şi imobiliară în valoare de 1,15 milioane de lei. De altfel, primarul comunei Gogoşu, Jean Rogoveanu, a produs o pagubă bugetului de stat de aproape 100.000 de euro, Mihai Angela din Strehaia – cea care emitea facturi fiscale false pentru ca firmele celorlalţi să deducă şi să încaseze ilegal TVA-ul – 10.000 de euro, iar cei doi administratori ai firmelor gorjene – 220.000 de euro.
În cauză mai este implicat şi un om de afaceri din Orşova care a returnat la bugetul de stat suma de 150.000 de lei şi a lăsat garanţie două autoturisme de lux.
În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză, în perioada 2011-2012, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive de peste opt milioane de lei, sustrăgându-se de la plata TVA-ului şi impozitului pe profitul aferent, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de aproximativ trei milioane de lei.
Asupra deciziilor luate de procurorul de caz urmează să se pronunţe Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi care poate solicita instanţei arestarea preventivă a autorilor infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here