Dan Diaconescu dixit: “Dacă aş fi câştigat mandatul la Târgu-Jiu, aş fi demisionat”

272

La două luni de la pierderea mandatului de deputat de Târgu-Jiu, fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu, anunţă cum ar fi procedat dacă reuşea performanţa să împartă colegiul cu premierul Victor Ponta. Acesta susţine astfel că dacă ieşea parlamentar în Colegiul VI Târgu-Jiu el ar fi demisionat imediat după. Varianta expusă acum de către Dan Diaconescu, care anunţă că nu vizează vreun mandat de europarlamentar, nu este credibilă în ochii politicienilor din Gorj.

Prezent duminică, la Pechea, în judeţul Galaţi, pentru o întâlnire electorală cu localnicii, aici fiind alegeri locale în 24 februarie, Dan Diaconescu a anunţat că deşi colegii de partid i-au propus să candideze la Parlamentul European, pentru ca partidul să obţină un scor cât mai bun, el nu este interesat de variantă, din cauză că nu doreşte tergiversarea procesului său cu DNA. Asta deoarece la Gorj, candidatura lui Diaconescu a ridicat nesperat de mult PP-DD-ul.
Potrivit lui Dan Diaconescu, niciunul dintre aleşii locali sau parlamentari PP-DD nu va candida la alegerile europarlamentare, ci vor fi alte persoane, cu funcţii de conducere în partid şi care cunosc cel puţin două limbi străine. Totodată, Dan Diaconescu a precizat că vizează obţinerea la europarlamentare a unui scor de peste 20%. În acest context, Diaconescu a anunţat că dacă lua mandatul de deputat la Târgu-Jiu ar fi demisionat.
“Colegii mă sfătuiesc să candidez (la europarlamentare, n.r.) ca apoi să demisionez, mă voi gândi şi voi lua o decizie, însă eu nu aş vrea dintr-un motiv mai pragmatic, ţine de procesul pe care îl am cu Băsescu, mă rog, cu DNA. Dacă aş candida, procesul ar urma să se întrerupă, să se mute la Curtea Supremă, sau să se prelungească, iar eu deja m-am plictisit de acest proces, durează de doi ani şi nu se întâmplă nimic în el, aş vrea să se termine cât mai repede, de aceea nu aş vrea să candidez ca europarlamentar şi nici măcar ca parlamentar nu am vrut. Să vă spun un secret: dacă aş fi câştigat la Târgu-Jiu, aş fi demisionat, pentru că eu am făcut acele demersuri pentru a stopa ascensiunea hoţilor în fruntea României şi pentru a ajuta colegii mei de partid şi am obţinut un scor în Gorj de 34% pe judeţ, am câştigat un senator şi doi deputaţi. Altfel nu mă interesează decât funcţia de preşedinte al ţării”, a declarat Dan Diaconescu.

Popeangă nu crede în declaraţiile lui DD
Deputatul USL pe Colegiul V, Vasile Popeangă, nu crede deloc în cele spuse de Dan Diaconescu la Galaţi, asta deoarece faptul că a pierdut mandatul la Târgu-Jiu, în opinia social-democratului, l-ar fi afectat prea mult pe fondatorul PP-DD. “Nu, sub nicio formă nu cred că Dan Diaconescu ar fi demisionat dacă lua mandatul de deputat la Târgu-Jiu. Este doar o declaraţie care îl caracterizează. Mai mult, cele spuse nu pot fi adevărate pentru că Diaconescu chiar a suferit în urma pierderii reputate la Târgu-Jiu. De altfel s-a văzut asta chiar pe faţa pe care a făcut-o când i s-a raportat că a pierdut, şi, mai mult, chiar a plecat imediat după alegeri din municipiu. Toate astea sunt doar chestii care îl caracterizează”, a declarat Vasile Popeangă.
Acesta a menţionat ironic că deşi DD şi-a luat rapid tălpăşiţa din municipiu târgujienii încă aşteaptă să vadă cei 2500 de salariaţi pe care anunţase acesta că îi va angaja în oraş. “Pe 25 decembrie urmau să ia cei 2500 primul salariu. Acum mai vrea să facă 7500 de locuri de muncă, după ce a promis că va crea 10.000 de astfel de locuri de muncă”, a completat deputatul USL.

Oracolul DD
Totodată, Diaconescu a prognozat că USL se va rupe din cauza candidaturii separate a PSD şi PNL la alegerile europarlamentare de anul viitor. Potrivit lui Diaconescu, USL nu se va mai reuni după alegerile europarlamentare, iar la alegerile prezidenţiale vor exista un candidat al USL,Victor Ponta şi unul al PNL, Crin Antonescu, aşa cum a prognozat şi Traian Băsescu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here