Sub comanda lui Tudor – Utilajele de deszăpezire au uşurat drumul spre Rânca

297

Mai multe utilaje de deszăpezire au acţionat în noaptea de sâmbătă spre duminică pe drumul care duce la Rânca, asta pentru că ninsoarea şi viscolul şi-au făcut de cap. Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj, a luat măsurile necesare pentru a nu se crea probleme pe drumuri cu atât mai mult cu cât în acele zile turiştii îşi fac apariţia în număr mare la Rânca.

Ninsoarea abundentă ce a căzut la sfârşitul săptămânii trecute nu le-a creat probleme conducătorilor auto, care au preferat să petreacă, câteva zile la Rânca. Asta pentru că personalul însărcinat cu deszăpezirea drumurilor au îndepărtat la timp zăpada de pe carosabil şi au împrăştiat material antiderapant astfel încât cei care au dorit să ajungă în zona montană să nu întâmpine pericole.
“Cel mai mult a nins vineri noaptea, sâmbătă noaptea în mod deosebit pe Godeanu şi la Rânca. Drumarii s-au ridicat la nivelul cerinţelor cu atât mai mult cu cât Rânca a fost încercare pentru noi deoarece după ce a nins mult, sâmbătă noaptea spre duminică a început şi viscolul în zona Releului şi până la intrare în staţiune, de la km 25 la km 30. Datorită interesului şi coordonării oamenilor care fac această deszăpezire s-a circulat în permanenţă pe drumul spre Rânca”, a precizat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Însoţitori pentru turişti
De asemenea Tudor a mai spus că au existat momente în care au fost nevoiţi să îi însoţească pe cei care plecau din Rânca. “În sensul că în faţă fie era o turbofreză fie era un alt utilaj de deszăpezire pe o porţiune de 15 km până când se termina viscolul. I-am însoţit i-am ajutat să urce, să coboare în staţiune, s-a reuşit deszăpezirea s-a lărgit drumul s-a reuşit să se circule pe două benzi”, a mai adăugat Ion Tudor.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here