Trei accidente într-o singură zi

283

Trei accidente de circulaţie, soldate cu rănirea a trei persoane, au fost înregistrate marţi pe raza judeţului Gorj. Potrivit poliţiştilor, două dintre cele trei accidente s-au produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Primul accident s-a produs în jurul orelor 08:50, pe raza oraşului Bumbeşti-Jiu. Neatenţia şi graba l-ar fi putut costa scump pe un şofer care a încercat să traverseze calea ferată fără a se asigura şi a fost lovit în plin de un tren personal. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată situată pe Aleea Pleşa din oraşul Bumbeşti-Jiu, trenul personal nr. 2085 a accidentat un autoturism în care se afla o singură persoană. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul subunităţii, care a constatat faptul că V.I., de 41 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu, în timp ce conducea autoturismul proprietatea lui V.V., pe direcţia Pleşa – Bumbeşti-Jiu, nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată, fiind surprins şi accidentat de către trenul personal nr. 2085 care circula pe direcţia Târgu-Jiu-Petroşani, provocând avarierea autoturismului şi rănirea conducătorului auto”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Bărbatul a fost dus iniţial la Spitalul orăşenesc Bumbeşti-Jiu, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, fiind transportat ulterior la Spitalul Judeţean Gorj – Unitatea de Primiri Urgenţe pentru tratament medical de specialitate şi recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Accident pe Dealul Bujorăscu
Un alt accident de circulaţie avea loc câteva ore mai târziu, pe Dealul Bujorăscu. Un conducător auto a intrat cu viteză în curbă, a pierdut controlul maşinii şi s-a răsturnat într-un şanţ. „În data de 05.02.2013, ora 13:05, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de C.D., de 53 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, despre faptul că pe DN 67, zona dealului Bujorăscu, s-a produs un accident rutier soldat cu o victimă. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă subunităţii care a constatat că F.P.I., de 54 ani, din comuna Peştişani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală din direcţia Târgu-Jiu spre Motru, la coborârea dealului Bujorăscu, într-o curbă la stânga nu a redus viteza de deplasare şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, răsturnându-se în şanţul din afara părţi carosabile”, a precizat George Neagoe. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară şoferului autoturismului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Motru pentru investigaţii şi îngrijiri medicale. Totodată, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A intrat cu maşina într-un cap de pod
Cel de-al treilea accident de circulaţie înregistrat marţi pe drumurile din judeţ s-a produs în jurul orei 21:00, pe DN 671 C – Covrigi, tot pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum. „Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţiei Rurală Motru au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de P.P., despre faptul că pe DN 671 C – Covrigi, s-a produs un accident rutier. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Motru care în urma cercetării efectuate la faţa locului a stabilit că P.P., de 29 ani, din oraşul Turceni, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, din direcţia Văgiuleşti spre Covrigi, pe DJ 671 C, într-o curbă la stânga, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit un cap de pod”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei tinere de 20 de ani din Motru, pasageră în autoturism. Şi în acest caz, rezultatul testului cu aparatul etilotest a fost negativ. În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here