Managerul Spitalului Judeţean, anchetează „malpraxisul” de la Neonatologie

295

Cristian Vlădoianu, managerul Spitalului Judeţean Gorj, s-a autosesizat urmare a materialului publicat ieri de Gorjeanul, privind drama tinerei familii din Târgu-Jiu căreia i-a murit bebeluşul de numai zece zile, adus pe lume la unitatea medicală din municipiu.

Vlădoianu va ancheta dacă acuzele părinţilor legate de malpraxisul de care o învinuiesc pe doctoriţa pediatră, Elena Iliescu, sunt sau nu fondate. “Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a sesizat în ceea ce priveşte incidentul legat de nou-născutul decedat la Spitalul Judeţean din Craiova. Vorbim despre un nou-născut de sex masculin, eutrofic, născut prin cezariană în data de 22 ianuarie anul curent, a fost externat în 29 ianuarie, la ora 12.00. Conform documentelor, nou-născutul nu a prezentat probleme de sănătate în perioada spitalizării şi a fost externat în stare bună, conform documentelor. De asemenea, s-au respectat procedurile medicale în ceea ce priveşte nou-născuţii prin cezariană. După trei zile, adică pe 1 februarie, nou-născutul a revenit în secţia Pediatrie, cu o stare generală alterată, a fost stabilizat de o echipă de medici prezenţi în acel moment pe secţie şi după aproximativ trei ore a fost transferat la Craiova, unde din păcate a decedat. Am decis instituirea unei cercetări prealabile, azi (luni – n.r.) de dimineaţă am numit comisia, care a plecat pe teren să strângă primele informaţii”, a declarat Cristian Vlădoianu.
De altfel, Dorel Dumitraş, administratorul firmei care asigură managementul privat la Spitalul Judeţean, i-a dat mână liberă managerului numit, Vlădăianu, să ia măsurile administrative ce se impun în astfel de cazuri.
De asemenea, avocaţii de la o casă de avocatură din Bucureşti, specializaţi în cazuri de malpraxis, sunt dispuşi să îi reprezinte pe părinţi gratis în instanţă, în cazul în care aceştia vor astfel să îşi facă dreptate.
În cursul zilei de ieri, părinţii bebeluşului decedat la Spitalul din Craiova, la câteva zile după externarea din Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu şi-au îngropat copilul.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here