Percheziţii la Spitalul Judeţean pentru angajările “aranjate”

289

Mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Gorj, sub coordonarea procurorului Emil Moţa, au descins ieri dimineaţă în zona administrativă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, într-o anchetă ce vizează mai multe concursuri de angajări, desfăşurate în toamna anului trecut. Anchetatorii au ajuns la spital în jurul orei 10.30 şi nu au mai plecat de acolo decât după o bună bucată de timp, ieri după-amiază, luând cu ei şi acte care să îi ajute în cercetările pe care le fac. Percheziţiile au fost făcute la Biroul de Resurse Umane, aici fiind căutate toate documentele posibile care au legătură cu angajările de la sfârşitul lui 2012. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a organizat atunci concursuri pentru a ocupa câteva zeci de posturi, o parte dintre ele fiind vacante şi în prezent, o nouă serie de examene fiind programată pentru luna februarie.

Anchetatorii au venit la spital cu o ordonanţă de percheziţie şi au cerut noului manager privat al unităţii sanitare, Cristian Vlădoianu, acces la documentele Biroului de Resurse Umane, Vlădoianu declarând că nu ştie ce anume îi interesează pe poliţişti. Managerul privat este în funcţie de câteva zile, el declarându-se surprins de venirea poliţiştilor şi a unui procuror, care ulterior a plecat mai devreme, Vlădoianu menţionând că şi el dorea să facă un inventar al spitalului pentru a avea o imagine de ansamblu a unităţii pe care o va conduce de acum încolo. Nimeni nu l-a întrebat nimic şi, în plus, nici angajaţi ai spitalului nu au fost audiaţi, toată lumea vorbind, în schimb, despre „ce se întâmplă”.
Alături de noul manager privat al spitalului a fost prezent şi directorul adjunct Cristina Păliman, aflată în funcţie şi în 2012, aceasta precizând, la rândul său, că nu ştie de nicio neregulă la concursurile respective, mai ales că ea nu a fost implicată parţial decât în desfăşurarea unuia singur, care, conform celor spuse de aceasta, s-a finalizat fără vreo contestaţie. Surse judiciare spun că, de fapt, cei care au pierdut examenele s-au plâns ulterior de faptul că acestea ar fi fost „aranjate” şi de aici şi cercetările de acum. Iureşul creat în momentul venirii poliţiştilor s-a risipit odată cu trecerea orelor, Parchetul necomunicând un punct de vedere oficial pe marginea acestei anchete, pe motiv că cercetările sunt încă la început şi că orice amănunt făcut public poate influenţa evoluţia dosarului.
Gelu Ionescu

La finalul anului trecut, mai multe persoane au reclamat verbal spre presa locală că la angajările făcute la Spitalul Sadu s-ar fi solicitat mită de către personalul medical de la această unitate. S-a făcut referire la medicul Damian Diţescu, şeful Secţiei de Ginecologie, a spitalului, participanţii la concurs spunând că li s-ar fi solicitat bani pentru posturile de asistenţi, primind indicaţii ca banii să fie puşi într-un cont. Nemulţumiţii au anunţat atunci că intenţionau să se adreseze organelor de cercetare penală pentru ca acestea să îi cerceteze pe vinovaţi.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here