Corpul de Control al Premierului a detonat bomba la CEO: Directorii din minerit şi energie au creat un prejudiciu de milioane de euro

382

Verificatorii din Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta, trimişi la unităţile care fac parte acum din structura Complexului Energetic Oltenia, nu s-au întors la Bucureşti cu mâna goală. Asta deoarece, după ce au luat la purecat activitatea unităţilor minereşti şi din energie aceştia au depistat că directorii care le-au condus în ultimii doi ani au creat un prejudiciu de milioane de euro actualului CEO. Împotriva directorilor în cauză s-a făcut deja o plângere penală.

La finalul verificării cei din Corpul de Control au realizat un raport cu privire la activitatea din ultimii doi ani ale fostelor conduceri din minerit şi energie. Acesta a stat la baza plângerii penale care a ajuns acum pe masa procurorilor. Raportul întocmit de reprezentanţii Guvernului a fost trimis de altfel, în urmă cu numai câteva zile, către poliţie, parchet şi către actuala conducere a Complexului Oltenia. Verificarea a fost făcută de o echipă de specialişti şi a avut în vedere încheierea contractelor conform legislaţiei şi modul de organizare a licitaţiilor. Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, manageru CEO, au fost depistate nereguli cu privire la încheierea unor contracte, iar prejudiciul estimat se ridică la câteva milioane de euro. Ciurel a declarat public că perioada verificată se întinde pe o durată de doi ani, 2010 -2012, dar este cuprinsă şi perioada de când s-a înfiinţat CE Oltenia. “A fost Corpul de Control pentru o perioadă de două săptămâni, au cerut documente, au stat la sediu, au fost în teren şi au produs un material care nu e în măsură să ne bucure”, a declarat Ciurel la un post local de televiziune.
Directorii vizaţi în plângerea penală sunt printre alţii Daniel Burlan, Tiberiu Trotea şi Octavian Graure.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here