Sindicalistul Şchiopu, acces la informaţiile din Penitenciarul Târgu-Jiu şi cu sechestru asupra casei

327

Informaţiile clasificate din închisoarea municipală sunt servite ilegal sindicalistului Florin Şchiopu, ajuns între timp adjunct al preşedintelui sindicatului naţional – FSAPN. Asta deoarece sindicalistul-şef al penitenciarului municipal ar fi trebuit să renunţe la acest drept atâta timp cât are serioase probleme financiare. Şchiopu are astfel pus sechestru de către bancă pe casa sa din cartierul târgujian Panduraşul şi mai este şi executat de Direcţia de Taxe şi Impozite Locale pentru suma de aproape 2000 de lei. Cei care ar trebui să taie accesul lui Şchiopu la informaţiile în cauză ori nu ştiu ori se fac că nu văd.

Protecţia informaţiilor clasificate îşi are baza legală în Legea nr. 182/2002, referitoare la protecţia informaţiilor clasificate, OG nr. 153/2002 de organizare şi funcţionare a ORNIS, plus HG nr.353/2002 pentru aprobarea normelor privind protecţia informaţiilor clasificate ale organizaţiei NATO în România. S-a mai emis şi HG nr. 585/2002 pentru aprobarea standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, drept criterii de incompatibilitate pentru accesul persoanelor fizice la informaţii clasificate. În aceste criterii, la punctul 7 se specifică faptul că îşi pierde dreptul de a accesa informaţiile în cauză persoana care are serioase probleme financiare sau pentru care există o diferenţă frapantă între nivelul său de trai şi veniturile legal realizate. Mai sunt exceptate de la accesul la informaţii clasificate persoanele care: figurează în cazierul fiscal naţional sau, după caz, în cazierele fiscale ale finanţelor locale judeţene; este reclamat în justiţie pentru incapacitatea de a restitui credite contractate; deţine sau achiziţionează bunuri mobile sau imobile ce nu pot justifica veniturile declarate; la punctul 10 se specifică – a demonstrat prin fapte sau vorbe, nesiguranţă, necinste, incorectitudine ori indiscreţie; a făcut declaraţii publice defăimătoare la adresa autorităţilor şi instituţiilor statului.

Acces şchiop
În două dintre situaţiile menţionate mai sus se află şi Florin Şchiopu, liderul sindicatului din Penitenciarul Târgu-Jiu, mai nou avansat ca adjunct al preşedintelui sindicatului naţional – FSAPN. “Maestrul” Florin Şchiopu are, astfel, în această funcţie, acces la… ce nu trebuie.
Asta deoarece cetăţeanul Florin Şchiopu a fost executat de Direcţia Venituri Publice Târgu-Jiu pentru suma de circa 1.900 Ron şi de către OTP Bank cu sechestru asupra casei din Panduraşul. În mod normal, numitul Florin Şchiopu era obligat să informeze Autoritatea Naţională a Penitenciarelor – ANP – şi, totodată, Penitenciarul Târgu-Jiu şi să i se retragă avizul sau accesul la informaţiile clasificate. Evident că nu a făcut asta.
Nu-l acuz în niciun fel pe directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, ec. Ion Popescu, om ce nu avea de unde să ştie acest grav amănunt. Am convingerea că Juristul unităţii nu a sesizat intenţionat aceste aspecte, întrucât trage nădejde în continuare, că va beneficia de sprijinul viitorului mare maestru al combinaţiilor ce se dovedeşte a fi Florin Şchiopu, pe frontul ANP! Asta deoarece juristul este şi el urmărit penal în Dosarul POSDRU nr.128-p-2011, dar reprezintă pe mai departe unitatea penitenciară în instanţele de judecată Târgu-Jiu şi nu numai.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here