Senatorul Greblă la Patria: “Autorităţile locale vor apăra memoria marelui cineast Sergiu Nicolaescu”

287

Un eveniment omagial dedicat marelui Regizor şi Actor Sergiu Nicolaescu, organizat de către RADEF RomâniaFilm a avut loc, joi, la cinema Patria din Capitală. În cadrul evenimentului a fost proiectat şi un colaj de 14 minute cu fragmente din filmele lui Sergiu Nicolaescu, acelaşi colaj care a fost prezentat la sfârşitul anului trecut la inaugurarea cinematografului „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu. Senatorul PSD, Toni Mihail Greblă, prezent la eveniment, a asigurat familia regizorului că autorităţile târgujiene vor apăra memoria marelui cineast Sergiu Nicolaescu iar în primăvara acestui an, artistul va primi o stea onorifică pe aleea principală a municipiului Târgu-Jiu, alături de steaua lui Constantin Brâncuşi.

La eveniment, pe lângă senatorul Toni Greblă, s-au aflat numeroşi artişti: Marin Moraru, Dorel Vişan şi Stela Popescu, care au vorbit despre Sergiu Nicolaescu. Evenimentul dedicat lui Sergiu Nicolaescu a fost moderat de directorul Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor RomâniaFilm (RADEF), Marius Iuraşcu. Acesta şi-a amintit momentul, de anul trecut, când a fost inaugurat cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu.
În timpul evenimentului a fost proiectat şi un colaj de 14 minute cu fragmente din filmele lui Sergiu Nicolaescu, acelaşi colaj care a fost prezentat la sfârşitul anului trecut la inaugurarea cinematografului „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu.
După proiecţia acestui fragment a vorbit senatorul Toni Greblă, care şi-a amintit de momentul inaugurării cinematografului „Sergiu Nicolaescu”, dar a şi menţionat că, în primăvara acestui an, Sergiu Nicolaescu va primi o stea onorifică pe aleea principală a municipiului Târgu-Jiu, alături de steaua lui Constantin Brâncuşi.
„Asigur familia, dar şi pe dumneavoastră, că în judeţul Gorj, în judeţul în care s-a născut (…), autorităţile locale vor apăra memoria marelui cineast Sergiu Nicolaescu (…) şi ar primi cu recunoştinţă o parte din cenuşa din urna funerară, dacă familia va considera că şi acolo trebuie să existe un semn al prezenţei maestrului Sergiu Nicolaescu”, a adăugat Toni Greblă.
De altfel, Sergiu Nicolaescu a primit postum Ordinul Cultural Naţional din partea Societăţii Culturale “Constantin Brâncuşi”, care este condusă de scriitorul Laurian Stănchescu.
Regizorul va primi o cruce la Muzeul Crucilor de la Măceşu, din apropierea localităţii Târgu-Cărbuneşti, loc ce s-a bucurat deja de multe aprecieri. Crucea va fi una comemorativă, iar de acelaşi gest vor beneficia şi alţi artişti de valoare ai neamului.

Sergiu Nicolaescu sau „Domnul Film”
“Ne-a părăsit un om pentru care cinematografia a fost totul. Nu ştia de odihnă, nu ştia de mâncare, nu ştia de nimic. Pentru el, personalitatea lui se transpunea numai în filmare şi în masa de montaj. A fost unul dintre cei mai prolifici regizori de film din România şi, de acum înainte, vă atrag atenţia că de acum încolo niciun alt regizor nu îl va putea egala”, a spus Marin Moraru.
Vasile Muraru l-a numit, de asemenea, pe Sergiu Nicolaescu „Domnul Film”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here