Tâlhari reţinuţi de poliţişti

261

Doi tineri din municipiul Târgu-Jiu, suspectaţi că ar fi fost implicaţi în comiterea mai multe infracţiuni de tâlhărie şi furt pe raza municipiului, au fost reţinuţi marţi de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. Mai exact, unul dintre tineri este acuzat că ar fi sustras mai multe bunuri din locuinţa unei cunoştinţe şi ar fi tâlhărit alte trei persoane, totul în mai puţin de două săptămâni. Celălalt tânăr reţinut în acest caz este acuzat de tăinuire, el ajutându-l pe celălalt suspect să valorifice bunurile furate.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au identificat şi reţinut doi tineri, suspectaţi că au comis pe raza municipiului, trei infracţiuni de tâlhărie şi un furt. „În data de 13 noiembrie 2012, continuând activităţile de investigare şi cercetare, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, au stabilit că C.M., de 24 ani, din municipiul Târgu-Jiu, este implicat în trei cazuri de tâlhărie, respectiv un furt din locuinţă, iar P.V., de 20 ani, din municipiul Târgu-Jiu, ar fi înlesnit valorificarea bunurilor dobândite din infracţiune”, a anunţat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Un furt şi trei tâlhării
Potrivit anchetatorilor, toate cele patru infracţiuni ar fi fost comise în intervalul 1 – 9 noiembrie. Astfel, în data de 1 noiembrie, în jurul orelor 10:00, tânărul de 24 de ani a pătruns în locuinţa unei cunoştinţe, folosindu-se de cheia pe care o avea chiar de la partea vătămată, şi a furat 5.000 de lei, un aparat foto şi un telefon mobil. Câteva zile mai târziu, în timp ce se afla pe str. 22 Decembrie 1989, în apropierea intersecţiei cu str. I.L Caragiale, tânărul i-a smuls unei femei telefonul mobil, pentru ca în data de 6 noiembrie, în jurul orelor 13:45, tot pe aceeaşi stradă, să tâlhărească o altă femeie, căreia i-a smuls o poşetă tip plic în care avea suma de 400 lei şi un telefon mobil. Împreună cu un prieten, cercetat acum pentru tăinuire, a mers apoi în oraşul Rovinari, unde au amanetat telefonul mobil sustras şi au împărţit suma de bani încasată. Se pare că tânărul prefera să acţioneze pe strada 22 Decembrie 1989; tot acolo a comis, în dimineaţa zilei de 9 noiembrie, ultima sa tâlhărie, înainte de a fi reţinut de poliţişti. Şi de această dată, victima a fost o femeie, căreia i-a smuls din mână portmoneul în care avea acte de stare civile, suma de 1.000 lei şi un telefon mobil. Câteva zile mai târziu, cei doi tineri au fost reţinuţi de oamenii legii. „Urmare a probatoriului administrat, în data de 13 noiembrie, poliţiştii au emis pe numele celor doi suspecţi ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore, C. M., fiind învinuit de comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat, iar suspectul P.V. de săvârşirea infracţiunii de tăinuire. Cei doi suspecţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj”, a precizat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Cei doi tineri au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here