Deşi ANP-ul se plânge că nu are bani – Motorina Puşcăriei Târgu-Jiu, la discreţia risipitorilor

291

Ilegalităţile şi haosul din Penitenciarul Târgu-Jiu sunt la ele acasă mai demultişor. Ele se dezvoltă şi sub mandatul directorului ec. Ion Popescu. Că doar domnia sa păstorise Sectorul Logistică, deţinând funcţia de director adjunct economic-administrativ până mai anul trecut. Până la promovarea sa pe funcţia de director plin în timpul guvernării PDL!

Cert este că, aşa cum spuneam, Sectorul Logistică are bubele lui şi găurile lui negre, pe care actualul director adjunct pe logistică împuternicit, Comisarul Constantin Hăbudeanu, nu ştie cum să le astupe. În fond, Hăbudeanu este un fost ofiţer provenit din cadrul MApN şi pus temporar pe funcţie, prin decizia directorului plin, Ion Popescu.

Probleme insurmontabile
Cu siguranţă că nu doar Gospodăria Agro Zootehnică – GAZ, cum îi place directorului Ion Popescu să-i spună – este o vacă de muls. O vacă de muls grasă şi nefurajată este şi Sectorul Logistic. Nu credeţi? Atunci de ce dă din colţ în colţ Comisarul C. Hăbudeanu pentru că autoutilitara GJ 01 ANP are 3.000 de kilometri pe foile de parcurs şi pe kilometrajul ei normal cu fix 3.000 de kilometri mai puţin. Cum ar veni, are 64.000 km la aparatul de pe bord şi 67.000 km pe foile de parcurs. Practic lipsesc vreo 500 de litri de motorină, chiar dacă kilometrajul electronic nu poate fi măsluit.

CIELO şi urmărirea penală
În anul de graţie şi de glorie al PDL, 2011, Comisarul C. Hăbudeanu a cumpărat de la mama subordonatei sale directe Carmen Statie un autoturism CIELO. Ei şi? Numai că mama ‘mneaei, a lui Carmen Statie adică, fusese şefă contabilă pe logistică, tot cu grad de ofiţer de penitenciare, pre numele ei Iulia Bâzu, o apropiată a ex-directorului Ion Simescu. Dar pornisem de la tranzacţia cu maşina CIELO. Ei bine, atât de încântat de autoturism şi de cum merge el, pori de preţ, cine mai ştie, încât Comisarul C. Hăbudeanu i-a şi dat calificativul de Excepţional lui Carmen Statie, fiica doamnei Iulia, n-aşa, chiar dacă domnia sa era şi încă mai este urmărită penal în Dosar POSDRU, unde doamna Carmen deţinea funcţia de Şefă a Biroului Achiziţii. Între altele, şi soţul lui Carmen Statie e angajat tot la Penitenciarul Târgu-Jiu. Un inginer despre care nu se ştie precis cu ce se ocupă. Dar ce mai contează asta, din moment ce şi ex-directorul Ion Simescu şi-a angajat cele două fiice la aceeaşi mănoasă puşcărie!

Autoturismele puşcăriei GJ…ANP, pericol public!
Pentru orice şofer sau conducător auto civil se ştie că dacă n-ai ITP-ul la maşină poţi să fii amendat. Cu toate acestea, de multe ori, directorul adjunct interimar C. Hăbudeanu a inclus în planurile de transport ale unităţii şi autoturisme fără ITP. Dar ce mai contează. Dacă-i ordin, cu plăcere! Desigur, noul director general al ANP, Marian Dobrică, nu a avut timp să stăpânească tot domeniul. Sau mai bine spus toată „caracatiţa” din penitenciarele patriei. Totuşi, ne permitem a-i mai pune o întrebare pe masa de lucru a domniei sale: Când şi de la cine se vor recupera cei 500 de litri de motorină scurşi pe apa sâmbetei la Penitenciarul Târgu-Jiu? Înainte sau după examenul la care-i înscris Comisarul C. Hăbudeanu pentru ocuparea postului de director adjunct Logistică? (Va urma)
Ion Predoşanu

P.S. În curând veţi afla şi cum se fac avizele de însoţirea mărfii la Penitenciarul Târgu-Jiu, câtă carne intră în mod real în hrana deţinuţilor şi care sunt şoferii ce scot carburant de la maşinile puşcăriei pentru uz personal. Că o maşină cu rezervor de 45 de litri a fost alimentată cu 57 de litri într-o singură zi nu vi se pare curat murdar?
(I. Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here