“Sponsorul” electoral Floarea, la judecată cu PSD

323

Firma afaceristului gorjean Dan Floarea, SC Tech Safety SRL, prin lichidatorul său judiciar, a deschis proces Partidului Social Democrat(PSD), la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pentru a recupera banii pentru materialele electorale asigurate de această societate. Materialele în cauză au fost utilizate pentru campania electorală a lui Mircea Geoană, la prezidenţialele din 2009. Astfel, pentru pelerinele impermeabile, șepcile, vestele și gecile de iarnă oferite de firma lui Floarea contra cost PSD, afacerist urmărit penal în dosarul “Pavel”, lichidatorul cere executarea silită a PSD şi chiar blocarea conturilor partidului.

Afaceristul Radu Dan Floarea, care a apelat la cămătarul Habitu pentru a-şi plăti datoriile şi a continua lucrările la campusul şcolar de la Peştişani, se dovedeşte acum că a fost unul dintre “sponsorii” PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, pentru campania lui Mircea Geoană. Asta, deoarece, firma lui Floarea, SC Tech Safety SRL, aflată acum în faliment, a asigurat contra cost PSD, materiale electorale pentru Geoană, în valoare totală de 764.161,95 de lei. Mai exact, firma lui Floarea, care derula la acel moment un contract cu bani publici, cu primaria condusă de edilul PNL, Florin Pavel, asigura şi pelerinele cu trei trandafiri, gecile, şepcile şi vestele roşii ce au fost oferite electoratului, atât în judeţul Gorj ca şi în alte locuri din ţară, de echipa de campanie a lui Geoană, la alegerile prezidenţiale. Aceste obiecte s-au facturat către PSD, existând două facturi în acest sens, una eliberată în noiembrie 2009 şi alta în aprilie 2010, dar Floarea nu s-a zbătut deloc să recupereze banii. Firma a făcut o ofertă generoasă PSD, Floarea fiind bănuit că vrea să se pună bine cu partidul viitorului preşedinte al ţării.

Penalităţi şi executare silită
La suma de peste 700 de mii de lei s-au adăugat, în ultimii trei ani penalităţi, în valoare de 96.114,82 lei. Aceşti bani, dacă vor fi recuperați, vor fi distribuiți însă creditorilor societății Tech Safety, firmă care a livrat marfa, din dosarul de faliment deschis la Tribunalul Gorj. Astfel, deşi firma avea de recuperat bani de la PSD, Dan Floarea nu a solicitat recuperarea banilor, recunoscuţi de partid, până când lichidatorul judiciar al firmei, SC Consulting Company I.P.U.R.L. nu a verificat actele contabile ale societăţii şi a decis, în aprilie 2012, să se adreseze instanţei de judecată pentru recuperarea banilor. Dosarul este astfel înregistrat în 17 aprilie pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, primul termen în proces urmând să aibă loc miercuri 10 octombrie. Procesul pe fond se judecă pe pretenţii, pârât fiind, în acest caz, PSD, partid care a ajuns să fie chemat la bară de o firmă falimentară cu un administrator urmărit penal pentru infracțiunile de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, uz de fals, dare de mită şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Creditorul cere scoaterea bunurilor PSD la licitaţie
Şi astfel, cu nici o lună înainte de campania pentru prezidenţiale, PSD-ul este implicat într-un dosar din care nu poate scăpa până nu achită banii către creditor. De altfel juriştii firmei gorjene au cerut magistraţilor să oblige PSD să-şi plătească datoriile, prin blocarea conturilor și, eventual, scoaterea la licitație a bunurilor de valoare. Aceiaşi jurişti au demonstrat cu acte că produsele electorale oferite de firma lui Floarea au fost recepționate de partid, care a recunoscut datoria prin semnarea facturilor.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here