Dosarul lui Vieru se mai rejudecă odată! A treia oară!

296

Greu de spus ce soartă ar fi avut un alt şofer beat care l-ar fi accidentat mortal pe fostul director de liceu Dumitru Bunoiu şi nu ar fi fost poliţist.

Cert este că inspectorul care l-a trimis pe lumea cealaltă pe unul dintre cei mai apreciaţi manageri ai unei unităţi de învăţământ din municipiu are parte de o soartă mai blândă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie evitând acum să dea o decizie definitivă, prin care eventual acesta să fi fost trimis după gratii, aşa cum s-a stabilit la instanţa de fond.
Instanţa supremă din România a decis pentru a treia oară să retrimită dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde mai fusese judecat odată, asta după ce şi la Curtea de Apel Craiova magistraţii au trebuit să dea un verdict.
O grămadă de judecători sunt plătiţi de patru ani încoace pentru a da un verdict final într-un dosar aparent simplu, cu un şofer ce moare la câteva săptămâni după ce, de pe contrasens, maşina lui a fost lovită de o alta, condusă de un poliţist băut şi care, după producerea evenimentului rutier nu a fost testat cu fiola de către colegii săi de la Rutieră.
Omul legii a cerut tot timpul să i se recalculeze alcoolemia şi a reuşit să prezinte în faţa judecătorilor cifre mai mici decât cele de la începutul procesului şi, astfel, dacă la Tribunalul Gorj a primit o pedeapsă de cinci ani şi jumătate de puşcărie, la Curtea de Apel Craiova judecătorii i-au dat doar 3 ani de închisoare. De aici procesul a ajuns la Înalta Curte după care dosarul a fost pasat de la o instanţă la alta, fără a se da un verdict final deocamdată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here