După 2o de ani – Consilierii locali din Peştişani, “pe teren” la Seuca şi Hobiţa

288

S-ar putea aprecia timpul drept o exagerare. Totuşi, de vreo 20 de ani, primarii aleşi ca şi consilierii locali ajungeau prin satele comunei Peştişani doar din patru-n patru ani. Atunci când promiteau marea cu sarea şi uitau imediat de nevoile oamenilor. Au aflat, de astă dat, ce-i doare pe oamenii din Seuca şi Hobiţa, iar acum se aşteaptă soluţionările!

Exemplu de faţă este o premieră. Mai ales că în primele trei luni, preşedintele de şedinţă al Consiliului Local Peştişani era viceprimarul Pantelimon Tivig, decanul lor de vârstă. Membru al PP-DD, susţinut de PDL – cu patru consilieri, dintre care unul şi-a dat demisia -, plus Ovidiu Gelatu(PRM). Care, culmea, n-a votat alături de preşedintele PRM, Constantin Fuiorea, fără de care oricum nu ajungea ceea ce este acum. Adică, membru al CL. Deşi la Ovidiu Gelatu vorbeşte gura fără el şi pronunţă sume de bani, fără a avea probe, el este acela care-a înclinat balanţa şi a făcut ca USL Peştişani să fie în opoziţie, la CL Peştişani. Şi cum următorul preşedinte de şedinţă fusese ales Constantin Fuiorea, consilier local din partea PRM, acesta a propus ca în fiecare duminică să se întâlnească toţi consilierii locali cu oamenii din satele comunei pe care-i reprezintă. Aşa că, duminica trecută s-au dus la Seuca, un sat uitat de lume şi de autorităţi, aflat la 9 km de centrul comunei. Împreună cu C. Fuiorea au mai participat Ion Poenaru şi Gheorghe Ciolofan(ambii PSD), Grigore Blendea şi Corneliu Nicolcioiu-Garincea(PNL), Ovidiu Gelatu (PRM), dar şi Mihai Cojocaru cu prof. Ionel Pavel(ambii PDL). Mai exact 8(opt) consilieri locali din 12, al 13-lea fiind demisionarul Nicolae Nicolcioiu. La Seuca, oamenii au participat în număr mare, la şcoala primară cea veche. Pentru că aceea nouă e în dispută cu proprietarul terenului, care-a pus lacăte la poartă şi la uşi. Normal, principalele probleme de nemulţumire au fost acuzate: starea proastă a drumurilor, iluminatul public şi podeţele distruse, care fac imposibil accesul ambulanţelor ori chiar… transportul morţilor spre cimitir! Nici cei din Hobiţa n-au fost indiferenţi la întâlnire cu aleşii locali, chiar dacă şi ei şi cei din Seuca întrebau de ce n-a venit şi viceprimarul Pantelimon Tivig. La Hobiţa, majoritatea celor prezenţi s-au arătat nemulţumiţi că nici după 20 de ani nu s-a aplicat legea nr. 18, iar titlurile de proprietate nu sunt acordate nici acum. Plus proasta iluminare publică, alimentarea precară cu apă şi un vis: canalizarea! Bucuria oamenilor a fost reală, urmând ca problemele lor să fie bine receptate şi să se transforme în propuneri de hotărâri ale CL. Şi, neapărat, să fie rezolvate cât mai curând. Pentru viitoarea duminică, Gheorghe Ciolofan(consilier local PSD) a propus ca întâlnirile să continue cu locuitorii satului Brădiceni.
Ion Predoşanu

P.S. Un grup de inimoşi consăteni au avut frumoasa iniţiativă de a construi o masă acoperită, cu scaune, totul fiind din lemn, s-o sfinţească prin slujba preoţilor Pantelimon Chiată şi Constantin Croicu. Toate bune şi frumoase, întrucât au instalat construcţia lor de lemn de la Fântâna Dai şi o Icoană. Din păcate, s-a furat Icoana(I.P.)
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here