Pârvulescu – pion greu în dosarele lui Moţa

322

Secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, fost adjunct la Direcţia Finanţelor Publice din Gorj, este unul dintre cele mai importante personaje care au trecut prin arestul Poliţiei Judeţene în 2012, greutatea sa fiind dată nu atât de fizicul celui în cauză, pentru că nu este cazul, ci de funcţiile deţinute de cel anchetat de procurorul Emil Moţa. Apreciat ca finanţist la nivel de judeţ, Pârvulescu ocupă în actuala guvernare o serie de funcţii publice, despre care puţină lume are cunoştinţă şi care arată cât de “greu” este un astfel de pion într-o anchetă în care procurorul din dosar cere arestarea sa preventivă.

Declaraţia de interese completată de Pârvulescu la Ministerul Economiei arată că acesta este membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Complexul Energetic Oltenia, o funcţie despre care nu s-a vorbit absolut deloc până acum.
Documentul cu pricina arată că Pârvulescu este şi membru în Consiliul de Administraţie de la Societatea Naţională a Sării, dar şi în cel de la Transelectrica, remuneraţiile nefiind cine ştie ce, doar 47 de lei pentru fiecare şedinţă.
Mult mai mult, de fapt, cu mult mai mult, se alege Pârvulescu din alte două funcţii pe care le ocupă de când este subsecretar de stat în Ministerul Economiei.
Acesta este administrator special la Uzina Mecanică Sadu, lucru ştiut deja la nivel de judeţ, dar acelaşi post îl are şi la Uzina Mecanică Orăştie, aspect aproape necunoscut pe malul Jiului. Fiecare post de administrator special îi asigură subsecretarului de stat un venit lunar de 4.465 lei. Înainte de a ocupa aceste funcţii, Dumitru Pârvulescu a condus direcţia contribuabili mici şi mijlocii din Direcţia Finanţelor Publice Gorj, funcţie în care a fost remunerat anul trecut cu vreo 60.000 de lei, mai mult decât au încasat în aceeaşi perioadă de timp prefectul judeţului sau preşedintele Consiliului Judeţean, de exemplu.
Gelu Ionescu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here