Prima de murături ajunge şi în buzunarele ortacilor din fosta SNLO

332

Sindicatele şi administraţia din Complexul Energetic Oltenia au convenit ca luna aceasta să fie plătită o primă de 725 de lei pentru fiecare angajat, suma respectivă fiind dată ca stimulent pentru trecerea mai uşor prin perioada de iarnă. Altfel spus, prima de murături va fi dată tuturor salariaţilor din CEO, ea fiind achitată în anii trecuţi doar pentru cei din fostele complexe energetice Turceni şi Rovinari.

Dreptul respectiv nu era acordat şi minerilor din fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, dar nici celor din Complexul Energetic Craiova. De la începutul verii toate aceste entităţi formează CEO, iar acum a venit vremea pentru uniformizarea primelor, liderul sindical Viorel Temelescu menţionând că vor urma negocieri şi pentru uniformizarea drepturilor salariale.
„Era firesc să se acorde acest stimulent financiar pentru toţi angajaţii din CEO, aşa cum, de anul viitor, sperăm noi, să reuşim să obţinem şi uniformizarea salariilor pentru că, în prezent, sunt diferenţe destul de mari între aceleaşi categorii de salariaţi, care provin însă de la subunităţi diferite din cadrul companiei. În noiembrie vom începe negocierile la noul contract colectiv de muncă şi atunci sperăm să lămurim şi aceste aspecte”, mai spune Temelescu. Negocierile purtate de sindicate cu administraţia Complexului Energetic Oltenia au dus şi la o creştere a salariilor angajaţilor din CEO cu 3% începând cu luna septembrie.
Angajaţii din CE Oltenia beneficiază şi de alte prime, sume de bani apropiate valoric de cele ce vor fi plătite pentru murături fiind oferite de Paşti, de Crăciun, dar şi de Ziua Minerului. În plus, de 1 Iunie, copiii minerilor primesc anumite cadouri, iar de 8 Martie angajatele din unitate se bucură şi ele de anumite atenţii din partea colegilor, prima ce le-a fost oferită anul acesta salariatelor din fosta SNLO fiind de 150 de lei.
Gelu Ionescu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here