O spune Tivig: Pavel, ajutat financiar de “prieteni” în campania electorală

282

Ajutorul bănesc primit de la anumiţi prieteni de primarul din Peştişani, în campania electorală din 2008, i-a dăunat grav libertăţii edilului suspendat, aflat de două luni în arestul IPJ Gorj. Asta, dar şi gura slobodă cu care s-a lăudat cine îi sunt “prietenii” care nu l-au lăsat la greu în urmă cu patru ani de zile, fiind sponsorizat pentru campanie de cei cu care chefuia. O declară, din nou, acum Silvestru Tivig, fostul consilier local PSD care a fost reaudiat ieri în dosarul “Pavel”. Tivig a menţionat de data aceasta, înainte să intre la Parchetul Judeţean, că îşi poate proba declaraţiile cu martori, deoarece ar fi mulţi în Peştişani, care ar fi auzit cu urechile lor laudele “penale” ale edilului suspendat.

“Gura bate… dosul” spune un proverb care i se aplică şi lui Florin Pavel, primarul suspendat de Peştişani, care s-a gândit să se laude prin tot satul, cu patru ani în urmă, cu ,,sponsorii” lui de campanie, după care le-a încredinţat lucrări achitate cu bani publici, crezând că lumea a uitat vorbele lui. Declaraţiile lui Pavel, făcute probabil în momente de euforie, la băutele deja cunoscute din Peştişani, s-au întors ca un tăvălug împotriva sa. Pentru una dintre aceste declaraţii, atât primarul cât şi sponsorul său de partid, Dian Popescu, sunt înglodaţi într-un dosar care le-a afectat imaginea publică, viitorul politic şi chiar libertatea. Acum Pavel încearcă să o repare, o face şi Dian, dar Silvestru Tivig, cel care a avut curajul să se prezinte în faţa anchetatorilor să spună ce a auzit din gura inculpatului primar, nu dă înapoi. Pare mai pregătit ca niciodată să îşi menţină declaraţiile şi chiar a anunţat ieri că are şi martori în acest sens. “Eu nu am declarat că l-am văzut pe Dian Popescu oferindu-i mită primarului de la Peştişani. Declaraţia mea a fost cu totul alta. Am declarat că ştiu de la primarul Pavel că domnul Dian Popescu l-a ajutat cu o sumă de 7.000 lei, gen sponsorizare, în campania electorală din 2008. Aceasta este declaraţia pe care am dat-o la Parchet şi mi-o menţin. Am venit de mai multe ori la Parchet dar am mai multe plângeri vizavi de activitatea comisiei locale de la Peştişani şi vizavi de campusul de la fostul liceu”, a declarat Tivig, ieri, la intrarea la Parchetul Judeţean Gorj.

De la şlapi la ..prieteni
Şi pentru a înţelege de ce Florin Pavel avea nevoie de sponsori în campania electorală reamintim un lucru povestit de localnicii din Peştişani. Este vorba despre felul în care şi-a făcut apariţia Pavel în 2004 la Primăria Peştişani, când a câştigat primul său mandat. Adică, a venit în şlapi de gumă, el fiind la momentul respectiv ba şomer, ba suplinitor la Grupul Şcolar Industrial Peştişani. Omul nu avea bani, era de la sine înţeles. La momentul respectiv, Silvestru Tivig chiar îl întreţinea pe primar cu bani de ţigări, spun localnicii din Peştişani, edilul neavând Toyota de astăzi, nici vilele, apartamentele sau cabinetul medical. Din 2004 până acum, Pavel a prosperat extraordinar de mult, din salariul de primar şi cabinetul nevestei, dar tot a avut nevoie de sponsori, Dian Popescu ajutându-l la “greu”. Avea oare Pavel nevoie de sponsorizări sau le-a acceptat când i s-au pus pe tavă?! “Domnul Dian Popescu venea la unul din vecinii mei, prieten şi coleg de campanie în turul II cu primarul Pavel. Mă refer la campanie din 2008, şi veneau săptămânal, chefuri, întâlniri în fiecare sfârşit de săptămână, şi l-am întrebat pe Pavel cine este acel tip cu Jaguarul şi mi-a spus: <<păi el este Dian, cel care m-a ajutat>>. Este vorba de un ajutor gen sponsorizare, eu atât am spus şi nu vreau să se interpreteze. Eram prieten cu primarul în acea perioadă. L-am întrebat cum se descurcă în timpul campaniei electorale, dacă are bani suficienţi, şi mi-a zis că îl ajută prietenii. Îmi menţin declaraţia. Povestea o cunosc mai multe persoane. Dacă va fi cazul va trebui probabil să indic şi martori”, a explicat, ieri, Tivig. Dacă nu o va face, Tivig este pasibil de o cercetare pentru mărturie mincinoasă, avocata liberalului-şef luând în calcul şi punerea sub acuzare a acestuia în lipsă de probe a martorului.

Poenaru, distrugerea lui Pavel?!
Tot Tiving şi-a exprimat şi părerea legată de influenţa unora asupra lui Florin Pavel. “Primarul Pavel nu a făcut prostii decât în cel de-al doilea mandat, când a fost sub influenţa preşedintelui PSD, Poenaru, de la Obştea Peştişani. Asta este părerea mea. Nu pot să demonstrez cu probe solide. A făcut chestiuni la limita legii să zicem şi probabil că pofta a venit mâncând în continuare şi probabil s-a ajuns… la ce este acum. Părerea mea este că din cauza prieteniei cu Poenaru, Pavel s-a schimbat. Nu mai era cel din anii 2000, cel din anii 2004”, a completat Tivig, înainte să dea ochii cu procurorul Emil Moţa. Tivig a menţionat, de asemenea, că nu-l cunoştea, în 2008, pe Dian Popescu deoarece la acea dată liberalul-şef nu era o persoană publică.

Martor cheie sau nu?!
Considerat deja de două luni drept “martor-cheie” în acest dosar, Tivig susţine acum modest că declaraţia sa nu ar avea o prea mare importanţă în dosar, deşi pe baza ei atât Pavel cât şi Dian Popescu este acuzat de luare şi dare de mită. “Nu ştiu cât cântăreşte(n.r. declaraţia mea) în acest dosar. Dosarul probabil că este mare, este complicat, sunt multe persoane implicate şi nu cred că simpla mea declaraţie a cântărit prea mult. Probabil după ce dosarul va ajunge la instanţă, va deveni public şi vom afla cine, ce şi cum au mai declarat alte persoane implicate”, a conchis Tivig care este şi a fost însă conştient că declaraţia sa îi poate înfunda pe cei doi, dintre care unul “fost prieten”. Să fim serioşi…
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here