După 20 de ani, în comuna Peştişani – Furtul pădurilor se face cu căruţe, camioane şi, mai ales, cu hectarele!

500

Nu este zi de la Dumnezeu în care drumurile comunei Peştişani să nu fie călcate de camioane pline cu lemne. Unele seculare şi, preponderent, de fag. Din munţii ce chelesc în văzul autorităţilor. Poliţia nu există. Se mai fură cu căruţele, camionetele, dar este incredibil cum se fură cu hectarele. Graţie nerespectării legilor în vigoare de Primăria Peştişani. Mai precis, de către oamenii funcţionari ai Primăriei. Plătiţi, nu-i aşa, din bani publici.

Cu ani în urmă, am mai scris despre neacordarea titlurilor de proprietate. Cele mai numeroase în cazul revendicărilor, cu acte în regulă, a pădurilor. Aşa de pildă, Ion Căpruciu din Brădiceni, comuna Peştişani, avea, şi le mai are încă, acte pentru a primi cele 7(şapte!) hectare de pădure ale părinţilor săi. A primit doar 3! Liviu Brâncuşi ori Vasile Frătuţu, tot din Brădiceni, n-au primit nimic. Chit că Frătuţu s-a adresat mai întâi Tribunalului Târgu Jiu şi apoi la CEDO.

Anul şi cererea. Degeaba!
Nici nu mai are rost să spun că unul dintre cetăţeni, Constantin Fuiorea, mai este şi consilier local. Acum, din partea PRM. De prin 1991, de când datează prima lui cerere de punere în posesie, practic odată cu apariţia Legii 18, el plăteşte taxele şi impozitele normal, inclusiv pentru cele două hectare de pădure şi ceva. Pe care primarii şi membrii Comisiei Locale de Fond Funciar deja le-au atribuit altor cetăţeni. Care, probabil, au uns verigile slabe ale primarilor şi membrilor respectivei Comisii. Altă explicaţie nu există!

Culmea neruşinării, în 2012!
Avem reprodusă o adresă demagogică, ce l-ar face invidios şi pe Caragiale, cu nr. 1417, datată 15.03.2012, prin care Primarul Ing. Florin Pavel(reales pe 10 iunie pentru al treilea mandat!) şi aflat actualmente în beciul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, ca reţinut, împreună cu 5(cinci!) membri ai comisiei cu pricina: Cons. Jr. Alina Dăianu, Cons. Grigore Bocean, Ref. Victor Coteţ, Cons. Maria Blendea şi Teh. urb. Dumitru Diaconescu se fac de tot râsul. Ei răspuns, chipurile, la o cerere din anul 2010 şi-i explică mincinos lui C. Fuiorea cum că “punerea în posesie a terenului cu vegetaţie forestieră se va face după soluţionarea cererii depusă în baza Legii nr. 247-2005 de către Comisia Locală de Fond Funciar Peştişani, urmând a înainta către Comisia Judeţeană de Stabilire a Dreptului de Proprietate Privată Gorj propunerea stabilită.” Numai baliverne şi şase semnături de incompetenţi.

Insistentul cetăţean-Consilier local, Constantin Fuiorea, insită!
Şi iată că, normal, nemulţumit de faptul că depusese actele doveditoare, mai depune o cerere pe 30.03.2012 şi propune “Consiliului Local o analiză a Comisiei şi sancţionarea comisiei şi restituirea sporului cuvenit din ce încasează Comisia de Fond Funciar”. Nici astăzi, deşi primarul Flori Pavel e la răcoare, iar în locul acestuia este un viceprimar, Pantelimon Tivig, care i-a preluat atribuţiile, petentul C. Fuiorea n-a primit nici un răspuns. Dacă în cazul unui consilier local Primăria Peştişani se face că nu aude şi nu vede nimic, vă daţi seama ce haos există în activitatea Primăriei Peştişani şi ce necazuri au ceilalţi simpli cetăţeni!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here