Burlan şi Vintilescu îl ajută din nou! – Cherciu, tractoristul care se vrea director la Minprest

328

Bătălia pentru şefia Minprest Serv Rovinari se duce, în aceste zile, în interiorul societăţii dar cu influenţe politice din afară, fără ca şefia Complexului Energetic Oltenia să aibă habar că la societatea din subordinea sa cărţile sunt deja făcute până la selectarea viitorilor şefi ai acesteia. Vorbim despre promovarea subterană a lui Ştefan Cherciu pe funcţia de director al acestei unităţi, unii crezând că s-a uitat modul în care fostul prim-vicepreşedinte al PC Gorj, acum membru în PPDD Gorj, a ajuns la Minprest de la CPL Târgu-Jiu, în 2010. Mai exact, se repetă în alţi termeni, aceleaşi manevre politice prin care Cherciu, lipsit de o pregătire profesională adecvată, a fost pus pe o funcţie de conducere atunci de către “gaşca” pedelistă formată din Daniel Burlan, Elena Vintilescu, Ilie Petrescu şi Ionel Manţog.

Pentru a înţelege mai bine parcursul profesional al lui Ştefan Cherciu, actual pretendent la şefia Minprest Rovinari, revenim la cele zece clase absolvite de acesta la Şcoala Generală din Muşeteşti. Pe baza diplomei de zece clase, Cherciu este integrat în 1987 pe postul de şofer la ITA Gorj. Nu se prea ţine de treabă, el beneficiind un an mai târziu de 31 de zile de concediu fără plată. De altfel, o lună mai târziu el este transferat, tot şofer, la IMAMRCUM Târgu-Jiu.

Contract de muncă, desfăcut cu litera “i”
Din 4 martie până în 5 octombrie, Cherciu beneficiază de nu mai puţin de 11 absenţe nemotivate şi 61 de învoiri la locul de muncă, motiv pentru care i se încetează activitatea conform art. 130 litera “i” din Codul Muncii, lucru relevat în cartea sa de muncă. Stă doi ani acasă şi se reangajează în iulie 1990, după Revoluţia din 1989, (pentru litera “i” cu care i s-a desfăcut contractul de muncă nu îl mai angajase nimeni) la Combinatul de Prelucrare a Lemnului din Târgu-Jiu pe postul de tractorist. În 1991, societatea devenind Rostramo SA, Cherciu devine din tractorist, conducător auto până în 1995. În iunie a acelui an devine iar tractorist alternând cele două funcţii până în 2003 când îi încetează contractul de muncă. În septembrie 2003, Cherciu devine, peste noapte, director la CPL SA Târgu-Jiu, funcţie pe care o deţine până în martie 2008. Cherciu se angajează apoi director la propria sa firmă, SC Ideconstruct SRL, până în mai 2010.

Mâna dreaptă a lui Petrescu
În acelaşi an, acesta se alătură Partidului Conservator Gorj, preluat la acea vreme de către Ilie Petrescu, actualul prim-vicepreşedinte al PPDD Gorj. Petrescu îl face, peste noapte, pe Cherciu prim-vicepreşedinte la PC Gorj, funcţie pe care i-o pune acestuia pe tavă fără ca organizaţia să se pronunţe în cadrul unor alegeri interne. Cherciu este favorit deoarece era om de afaceri, patron la motelul-restaurant “La Narcise”, construit pe centura Târgu-Jiului, şi finanţator al lui Petrescu. Reamintim că, la acea vreme, Petrescu se plângea destul de des în legătură cu creditele pe care el le avea de plătit la bancă, sumele de bani fiind împrumutate în 2008 şi necesare pentru susţinerea campaniei sale parlamentare pentru postul de deputat pe Colegiul 1. În acelaşi an, pentru că Ştefan Cherciu rămăsese fără locul de muncă de la CPL Târgu-Jiu, Petrescu care colabora strâns cu PDL-ul, deşi conducea o organizaţie politică aflată în Opoziţie, intervine la liderul PDL de atunci, Ionel Manţog, pentru a-i oferi un loc de muncă călduţ prim-vicepreşedintelui PC Gorj. Manţog care îi asigurase un loc de muncă şi lui Petrescu la UEF Motru, ia legătura cu acelaşi Daniel Burlan, pe atunci director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, pentru a-i găsi locul de muncă dorit lui Cherciu.

Burlan, percutează pentru Cherciu la cererea lui Manţog
Burlan, actualul director adjunct al Diviziei Miniere a CEO, demonstrează că nu comentează în faţa lui Manţog, ia legătura cu colega sa de partid Elena Vintilescu, pe atunci director al Minprest Rovinari, şi aprobă angajarea conservatorului Cherciu la societatea condusă de PDL, în plină guvernare “portocalie”. Vintilescu nu comentează nici ea cererea lui Burlan şi îl încadrează pe Cherciu, în data de 7 mai 2010, pe funcţia de şef al Secţiei Jilţ a Minprest. Printr-o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor a SC Minprest Serv SA, dată cu două zile înainte, dar transmisă SNLO cu data de 7 mai, Cherciu este promovat şef al Secţiei Jilţ a Minprest, în locul fostului ocupant al postului care este mutat la Roşia. “Calităţile profesionale şi funcţia deţinută anterior şi anume cea de director la CPL Târgu-Jiu, îl recomandă pe Cherciu Ştefan drept o persoană respectabilă cu reale abilităţi de conducător, motiv pentru care propunem trecerea acestuia la Secţia Jilţ în funcţia de şef de secţie”, se arată în motivarea promovării lui Cherciu, emisă lui Burlan. Nu se mai pomeneşte nimic despre calităţile de şofer şi tractorist ale lui Cherciu, sau de culoarea sa politică.

Cheful de “La Narcise” şi căutarea trădătorilor
Aceste considerente necunoscute de conducerea CEO dar şi cheful făcut recent la cârciuma lui Cherciu cu şefii Minprest, au dat peste cap planurile celor care l-au stabilit deja pe patronul motelului din Târgu-Jiu, câştigător al funcţiei de director al societăţii. Vintilescu a percutat prima arătându-se uimită că presa a aflat şi de petrecerea în sine şi de numirile care vor să se facă la Minprest în viitorul apropiat. Chiar a căutat trădătorii între cei care au participat separat la petrecerea de “La Narcise”, retraşi în seara respectivă într-o altă încăpere din incinta motelului. Şi Daniel Burlan s-a arătat revoltat că i-a fost dezvăluită prezenţa la petrecerea şefimii Minprest. A declarat chiar că nu a fost acolo, deoarece era în concediu, deşi sunt persoane care declară că l-a văzut la discuţii pe Burlan, ajuns la motel mai la finalul petrecerii. De altfel, la discuţiile “separate” de la chef au participat cam şapte persoane, Burlan fiind unul dintre aceştia, spun, în continuare, martorii la eveniment. Burlan a declarat, de asemenea, că nu are nicio funcţie de conducere la Minprest, deşi a fost propus de Iustin Moţa pe funcţia de şef al Consiliului de Administraţie al Minprest Serv. Acesta nu a spus însă nimic despre numirea lui Cherciu la Minprest, avizată de el, de angajarea fiicei Elenei Vintilescu aici, avizată tot de acesta în timpul mandatului său de director general, dar şi a echipei de fotbal “Minerul Motru”, angajată la Minprest, societate aflată la acea vreme sub conducerea SNLO, până acum două săptămâni, acţionarul majoritar al societăţii.
Anamaria Stoica

Pentru a vedea documentele daţi click pe poze

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here