Tânăr de 22 de ani, cercetat pentru tentativă de omor calificat

311

Un tânăr din comuna Crasna a fost reţinut de poliţiştii gorjeni după ce şi-a bătut un vecin până l-a băgat în spital. Cercetat iniţial pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, tânărul este acuzat acum de tentativă de omor calificat.

Tânărul de 22 de ani a fost reţinut miercuri seara de procurorii gorjeni sub acuzaţia de tentativă de omor calificat. Mai exact, tânărul este acuzat că a pus în pericol viaţa unui vecin cu câţiva ani mai în vârstă, pe care l-a lovit cu pumnii şi picioarele până l-a băgat în spital. Întregul incident s-a petrecut săptămâna trecută în faţa unui bar din satul Aninişul din Deal, după ce cei doi tineri au consumat băuturi alcoolice. Victima a fost dusă la spitalul din Novaci, de unde a fost trimisă la Spitalul Judeţean, medicii de aici anunţând imediat poliţia. „În data de 28.07.2012, ora 04:30, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată de către medicul de gardă din cadrul Spitalului Judeţean, despre faptul că, la Secţia Primiri Urgenţe, a fost adus cu ambulanţa de la Spitalul orăşenesc Novaci, B.C., de 28 ani, din comuna Crasna, care prezenta mai multe leziuni în zona capului. Din primele verificări efectuate la Spitalul orăşenesc Novaci, s-a constatat că partea vătămată a fost adusă în jurul orelor 01:30, de către mai multe persoane care au relatat personalului medical faptul că B.C. şi-ar fi pierdut cunoştinţa şi a căzut pe partea carosabilă, după ce a plecat dintr-un bar”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Pe parcursul investigaţiilor, poliţiştii au stabilit însă că bărbatul a fost de fapt bătut de un alt tânăr, tot din comuna Crasna. „S-a constatat că, în data de 28 iulie 2012, în jurul orelor 00:30, aflându-se în faţa unui bar din satul Aninişul din Deal, între B.C. şi V.D.C. a avut loc un conflict spontan, produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Conflictul dintre cei doi a continuat în drumul public, în apropierea barului, ocazie cu care V.D.C. i-a aplicat părţii vătămate, lovituri repetate cu pumnii şi picioarele, în special în zona capului, doborând-o pe partea carosabilă. Partea vătămată şi-a pierdut cunoştinţa, iar ulterior, după ce a fost transportată la Spitalul orăşenesc Novaci şi Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Nr. 1 din Craiova”, a precizat Daniel Tică.

Încadrarea juridică, schimbată de la lovire sau alte violenţe la tentativă de omor
Iniţial, în cauză au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, însă, ca urmare a cercetărilor şi concluziilor medico-legale din care a rezultat că victimei i-a fost pusă în primejdie viaţa, a fost schimbată încadrarea juridică în tentativă la infracţiunea de omor calificat. Cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, iar în data de 1 august 2012, urmare a probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea tânărului de 22 de ani pe o perioadă de 24 ore pentru comiterea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat. Avocatul său susţine că a fost vorba doar de o ceartă între doi vecini care s-a terminat prost după ce unul dintre ei a căzut şi s-a lovit de asfalt. „Este vorba de o ceartă izbucnită la un bar între doi vecini. A avut loc o altercaţie fizică de mică intensitate în afara barului, soldată cu lovirea unuia dintre ei, în sensul că acesta efectiv s-a dezechilibrat şi a picat pe asfalt. Să sperăm că se face bine victima. Nu cunoaştem elemente exacte cu privire la gravitatea loviturilor întrucât există un singur act medical, foarte lacunar, provenit de la Spitalul nr. 1 Craiova, spital care practic descrie leziunile în cinci rânduri şi foarte, foarte lapidar”, a declarat Gelu Fumureanu, avocatul tânărului acuzat de tentativă de omor calificat. Nu de aceeaşi părere sunt însă şi martorii: „Nu se poate, domne, să iei bătaie în drum, să nu sară nimeni să te apere. Poate fi vorba de oricine, te omoară golanii în drum. Nu este posibil ca acum, după ce l-a bătut pe bietul om, să spună că a căzut şi a dat cu capul de ciment”, a spus revoltat unul dintre martori. Ieri, în jurul orei 12:00, tânărul a fost prezentat Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a hotărât ca Văileanu Claudiu Dănuţ să rămână 29 de zile în arestul IPJ, măsura expirând pe 30 august. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here