Mandate prelungite pentru poliţiştii bătăuşi din Stoina

325

Cei doi subofiţeri de poliţie acuzaţi că în toamna lui 2008 au snopit în bătaie un localnic până l-au băgat în pământ îşi vor petrece şi următoarea lună din viaţa lor în spatele gratiilor. Tribunalul Bucureşti a admis din nou cererea procurorilor de prelungire a mandatelor emise în aprilie pe numele lui Eugen Papuzu şi Cosmin Militaru, cei doi poliţişti despre care anchetatorii susţin că se fac vinovaţi de moartea violentă a unui bărbat din Stoina, după ce l-au „audiat” în sediul Poliţiei o noapte întreagă.

„Audierile” au presupus pumni, picioare şi bastoane pentru ca suspectul să mărturisească vina pentru că a intrat într-un bar pentru a-şi pune ceva de băut. Dimineaţa oamenii legii au constatat că au confundat persoanele şi cel pe care l-au nenorocit nu este un localnic ştiut de tot satul ca fiind un scandalagiu.
Poliţiştii au negat apoi orice implicare a sa în evenimentul respectiv, iar vreo doi ani de zile chiar au crezut că nu vor fi traşi la răspundere. Dosarul a fost însă preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii din capitală descoperind suficient de multe probe care să îi incrimineze pe cei doi. Mai mult, cu câteva săptămâni în urmă a fost deshumat şi cadavrul victimei celor doi poliţişti, anchetatorii căutând probe şi la doi metri sub pământ, fracturile osoase interesându-i pe aceştia cel mai mult, fracturi care au şi fost descoperite şi care pot proveni ca urmare a loviturilor pe care bărbatul le-a primit în ultimele sale clipe de viaţă. Tribunalul Bucureşti a dispus acum prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lui Papuzu şi Militaru, ambii urmând să stea în celulă până pe 15 august, când, cel mai probabil, anchetatorii vor cere o nouă prelungire de mandat, dacă dosarul nu va fi cumva finalizat până atunci.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here