În sistemul penitenciar, peştele de la cap se-mpute!

538

Un anume lider de sindicat, al FSANP, pe numele său Sorin Dumitraşcu, care pe vremea Monicăi Macovei ajunsese să ocupe funcţia de director general adjunct al ANP, dă dovadă aproape zilnic de impostură, denaturând adevărul, imixtionându-se în treburile justiţiei şi ale administraţiei penitenciare. Aşa cum zice o expresie, se bagă exact acolo unde nu-i fierbe oala.

De la Puşcăria Târgu Jiu, la cazul Adrian Năstase!
Poate nici nu merita să-i acordăm o aşa de mare importanţă personajului, nu lipsit de o anume instrucţie şi inteligenţă, dar stimabilul Sorin Dumitraşcu s-a pronunţat cândva şi în privinţa cazului POSDSRU, în care sunt implicate şi cadre ce au lucrat ori încă mai activează la Penitenciarul Târgu-Jiu. La demiterea directorului Constantin Bălă şi a adjunctului său Daniel Lăzăroiu, urmat de alţi 8(opt) urmăriţi penal, deveniţi ulterior 10(zece), toţi aflaţi în atenţia DNA Gorj, mister Sorin Dumitraşcu s-a exprimat că le va dovedi nevinovăţia. Evident, nu era treaba lui, ci a Justiţiei peste care se băga ca musca-n lapte. Nici nu-i de mirare, a avut ce şi de unde învăţa, anume de la discipola sa Monica Macovei, “matracuca” justiţiei din România. Adepta MISA, este cea care l-a promovat pe Sorinel Dumitraşcu şi i-a asigurat ascensiunea profesională. Astfel, S. Dumitraşcu apărea aproape zilnic pe RTV şi Antena 3 şi avea luări de poziţie despre executarea pedepsei lui Adrian Năstase. Afirma că dacă fostul prim-ministru ar dori să muncească, ar pute-o face la atelierul de tâmplărie sau cel de cizmărie, apoi şi-a dovedit bunăvoinţa pentru bibliotecă. O fi tot de la Monica Macovei citire sau instruire. La cizmărie credem că nici Ceauşescu nu ar fi fost dispus să lucreze, chiar dacă zice-se avea expertiză profesională. Şi la bibliotecă să nu credeţi că se studiază, acolo se întreţin cărţile (se cos cele rupte), se aranjează în rafturi, se gestionează fişele de bibliotecă. O fi şcolit Adrian Năstase pentru aşa ceva? Ar fi putut Sorin Dumitraşcu să spună, dacă era bine intenţionat sau instruit, că o persoană privată de libertate de talia lui Adrian Năstase poate elabora şi lucrări de cercetare şi astfel i se poate reduce şi din pedeapsă. N-ar strica, ca şi cei de la televiziunile naţionale să-l trimită pe la B1TV. Acest Sorin Dumitraşcu a afirmat public că ştie şi cu ce deţinut va fi cazat Adrian Năstase, în celulă, dar nu poate să spună. Îl întrebăm noi, cu ce drept cunoaşte acest lider de sindicat situaţia operativă din unităţile sistemului penitenciar?

Ofuscarea lui Sorin Dumitraşcu pe judecătorul Silviu Barbu
Silviu Barbu ocupă funcţia de secretar general adjunct în ministerul Justiţiei, ocupându-se strict de coordonarea penitenciarelor. Penitenciare care au ajuns la dezastru ca imagine şi mai ales corupţie, generate de managementul defectuos al chestorului Ioan Băla. Şi domnul Silviu Barbu a gândit bine lucrurile, pentru a repara imaginea şi a normaliza din punct de vedere legal lucrurile, doreşte ca printr-un proiect de lege să permită ocuparea funcţiilor de conducere din ANP şi cu manageri din rândul judecătorilor şi procurorilor. A prevăzut şi o vechime minimă de 12 ani pentru funcţiile de vârf şi 8 ani în sistem la nivelul unităţii. Nu 3 ani cum i-a plăcut chestorului şi aici arătăm participarea agentului Daniel Conea la concursul de directori de pârnaie, câştigat până la urmă de ec. Ion Popescu, actualul director al Penitenciarului Târgu-Jiu. Culmea nesimţirii lui Conea e că acum candidează pentru funcţia de director la Colibaşi. Ce l-o deranja pe Sorin Dumitraşcu, nici el nu ştie, aşteaptă răspunsul de la Monica Macovei.

Chestorul Ioan Băla conduce, prin mânăreală, puşcăria de pe Bega
Ioan Băla presimţea destinul său, ştia de unde a plecat şi astfel şi-a păstrat un loc călduţ, poate prea torid, în Banat în aceste zile fiind cod portocaliu. Credem că i se trage de la PDL şi încă preşedintele Traian Băsescu. Neluţu Băla şi-a păstrat funcţia de director la puşcăria din Timişoara pe timpul mandatului său de director general al ANP, asta aproape 4 ani. A organizat concursuri pe final de mandat, şi-a făcut amanta, cu care are şi un copil, mare directoreasă la puşcăria Pelendava. Mai are un fin director pe la puşcăria din Aiud, a umplut ANP-ul de gherlenii lui Boc, etc. Era totuşi o problemă în revenirea la cârma puşcăriei Timişoara, dat fiind faptul că Băsescu l-a făcut chestor. Or, funcţia de conducere de la Timişoara era cu gradul maxim de comisar şef de penitenciare. Cu aportul lui Cătălin Predoiu, ex ministru al Justiţiei şi verişor al Elenei Udrea, a modificat ştatul de funcţii şi a prevăzut funcţie de chestor, cu toate că profilul penitenciarului Timişoara este de regim semideschis. Poate domnul ministru actual al Justiţiei, Titus Corlăţean, sau Silviu Barbu îl vor recicla pe la penitenciarele Craiova (aproape de amantă şi fiu) sau pe la Iaşi, acolo unde ştatul de funcţii prevede la directori gradul de cestor şi pe unde avem şi condamnaţi la detenţie pe viaţă. Mai ieri-alaltăieri, preşedintele Băsescu, pe ultima sută de metri, s-a grăbit să semneze decretul de numire a lui Ionel Barbă, în funcţia de preşedinte al secţiei contencios administrativ şi fiscal de la ICCJ. E vorba de un personaj dubios, coleg cu Ioan Băla, ce predă la Universitatea de Vest Timişoara, acolo unde Laura Codruţa Koveşi şi-a susţinut plagiatul ca lucrare de doctorat.
I.Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here