Procurorul Moţa s-a plâns la CSM de soluţiile magistraţilor penalişti ai Tribunalului Gorj

334

Emil Moţa, procurorul care instrumentează atât dosarul întocmit pe numele primarului de Peştişani, Florin Pavel, pe cel al afaceristului Doru Şerban, zis Habitu, dar şi pe cel al lui Dan Bârcină zis Goeru este nemulţumit de soluţiile date de magistraţii Tribunalului Gorj, secţia Penală, în ultimele trei dosare pe care le-a prezentat acesta instanţei gorjene. Astfel, propunerile de arestare preventivă pentru 29 de zile solicitate instanţei Tribunalului Gorj de către Moţa pentru Goeru, Habitu şi Florin Pavel au avut aceeaşi soartă. Au fost respinse de instanţa de la Gorj dar admise de magistraţii Curţii de Apel Craiova. În concluzie, Moţa s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) pentru a sesiza această stare de fapt.

Procurorul Parchetului Judeţean Gorj, Emil Moţa, subliniază lipsa de curaj a judecătorilor Tribunalului Gorj în privinţa aprobării cererilor sale pentru arestările de 29 de zile pentru persoanele cu notorietate, cercetate de el. Moţa exemplifică de altfel, într-o solicitare făcută CSM, exact faptul că în trei dosare importante avute, instanţele penale ale Tribunalului Gorj au respins cererea sa de arestare preventivă pentru persoanele cercetate, dar Curtea de Apel Craiova i-a admis recursul formulat. Moţa exemplifică ultimul său dosar cu Florin Pavel, primarul de Peştişani, care a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore şi pus în libertate la expirarea măsuri de instanţa Tribunalului Gorj. La recursul de la Curtea de Apel Craiova, Moţa a avut câştig de cauză şi îl cercetează pe Pavel în stare de arest pentru 29 de zile. De altfel o situaţie similară s-a înregistrat şi în cazul Habitu, care a fost pus în libertate şi încarcerat apoi la sentinţa Curţii de Apel Craiova.

Reţinerea fraţilor Dian şi Gabriel Popescu, acelaşi tipic?!
Moţa a avut aceeaşi temere, după cele trei incidente, şi pentru reţinerea liberalului Dian Popescu şi a fratelui acestuia, Gabriel Popescu. După reţinerea pentru 24 de ore, Moţa a luat în calcul şi posibilitatea ca ambii să fie puşi în libertate, măsura urmând să fie atacată la Curtea de Apel Craiova.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here