Carder urmărit în Italia, prins la Gorj

335

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale au fost depistate mai multe persoane urmărite de autorităţile italiene întrucât sunt suspectate că făceau parte dintr-o reţea specializată în clonarea de cărţi de credit şi efectuarea de retrageri frauduloase de bani din conturile titularilor de drept. Poliţiştii din Gorj au avut şi ei o contribuţie importantă în depistarea infractorilor în cauză.

La data de 26 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au efectuat, ca urmare a cererii de asistenţă internaţională primită de DIICOT de la autorităţile judiciare italiene, cinci percheziţii la domiciliile a patru membri ai unei reţele internaţionale specializată în clonarea de cărţi de credit şi sustragerea frauduloasă în acest mod a diverselor sume de bani existente în conturile clienţilor. În urma acestor activităţi au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi mijloace de stocare a datelor. De asemenea, la data de 25 iunie a.c., Biroul SIRENE Italia, la solicitarea Procuraturii Republicii de pe lângă Tribunalul din Milano, a introdus semnalări în sistem pentru membrii grupării. Astfel, Biroul SIRENE România din cadrul CCPI – IGPR a transmis date şi informaţii suplimentare către poliţiştii români pentru punerea în aplicare a cinci mandate europene de arestare. În urma percheziţiilor din judeţul Cluj au fost depistaţi trei dintre suspecţii căutaţi de autorităţile judiciare din Italia.

Infractor, prins în Gorj
De asemenea, unul dintre membrii grupării a fost prins de poliţiştii din Gorj, iar în urma cooperării poliţieneşti internaţionale un alt membru al grupării a fost arestat pe teritoriul Ungariei. Instanţele competente au emis pe numele suspecţilor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei în cauză sunt suspectaţi că, împreună cu alţi 30 de cetăţeni italieni, doi elveţieni şi doi albanezi, au clonat cărţi de credit şi au retras în mod fraudulos diferite sume de bani existente în conturile titularilor de drept, prejudiciul estimat fiind de peste 1.500.000 euro. Alţi cinci membri ai grupării infracţionale au fost arestaţi anterior pentru fapte comise pe teritoriul ţării. Legătura permanentă cu autorităţile judiciare din Italia a fost ţinută prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI – IGPR, iar sprijin în cauză a fost oferit de Direcţia de Investigaţii Criminale din IGPR.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here