Motocu l-a promovat pe Simionescu, director IT al CEO

593

_MG_4062Dumitru Simionescu, fostul şef al Departamentului IT al Complexului Energetic(CE) Turceni a fost promovat, recent, pentru ,,merite deosebite” director IT al Complexului Energetic Oltenia(CEO). Cel care l-a promovat pe Simionescu este directorul Diviziei Energie a CEO, Marian Motocu. Simionescu a fost considerat permanent un om al PDL, fiind adus în unitate de tatăl său, fost director general al CE Turceni, pentru implementarea celebrului Oracle şi în această unitate. De altfel, Nicolae Simionescu, tatăl actualului director IT, a fost promovat în 2005 ,,general” al CE Turceni pentru că era membru PD, el fiind inculpat acum în cunoscutul dosarul de corupţie în care se află şi Dan Gavrilescu, cauză aflată pe rolul Tribunalului Sibiu.

Dumitru(Doru) Simionescu a ,,aterizat” în fostul Complex Energetic Turceni de la SNLO, la câteva zile după ce tatăl său, Nicolae Simionescu, pedist la carnet, a fost promovat director general al unităţii energetice. De ce şi-a urmat odrasla, tatăl promovat, de partid, pe funcţie? Ştim doar că la vremea respectivă nu se prea dădeau prea multe explicaţii în acest sens, se ştie doar că fiul a motivat salariaţilor TESA ai producătorului de electricitate, că trebuie să fie acolo pentru ,,a-l instala” pe tatăl său. Mai precis pentru a-i pregăti calculatorul noului director, lucru pe care putea să îl facă orice salariat de la IT. Gogoaşa s-a acceptat deoarece cine se putea pune cu dorinţele ,,generalul”.

Simionescu plus Manţog egal Oracle

Pentru a înţelege însă mai bine timpurile în care se desfăşura aducerea lui Simionescu Jr. la CE Turceni vă reamintim că Alianţa DA era la putere, iar Ionel Manţog era secretar de stat la Ministerul Economiei. Vorbim de acelaşi Manţog care a implementat, la vremea respectivă, programul informatic Oracle, iniţial la SNLO, cu sprijinul şefei de la IT a CNLO, de atunci, Carmen Copaci. Aşa au apărut în schemă SC Oracle Bucureşti şi SC Romsoft SRL din Râmnicu-Vâlcea, firmele care au vândut şi implementat softul la toate cele trei unităţi energetice, ducându-i pe cei care au sprijinit intrarea softului în unităţile de stat în câteva excursii gratuite în America. În perioada în care Oracle intra timid la CE Turceni este adus şi Doru Simionescu, oficial ,,pentru instalarea tatălui” neoficial pentru instalarea rapidă şi confortabilă a Oracle la unitatea energetică. Astfel, imediat după ce şi-a instalat tatăl juniorul Simionescu este ,,împins” tocmai spre funcţia de şef al informaticienilor din CE Turceni, rezistând pe funcţia de boss al Departamentului IT sub toată conducerea PDL sau aşa-zis independentă care s-a perindat la cârma unităţii energetice. Acum însă, Simionescu primeşte o nouă promovare cea de director IT peste întregul CEO, deşi, cu siguranţă, promovarea a privit Divizia Energetică a CEO. Cert este că postul lui Simionescu apare în noua organigramă a CEO.

Seniorul, trimis în judecată pentru corupţie

Dacă Doru Simionescu, a avut parte doar de promovări, tatăl său, Nicolae Simionescu, general” până în 2007 a CEO Turceni, nu mai are parte decât de un lung şir de termene la procesul de corupţie care îl are din postura de inculpat, la Tribunalul Sibiu. De altfel, la termenul din 13 iunie 2012, magistraţii sibieni numai ce au cerut ,,citarea ca parte vătămată a Complexului Energetic Oltenia, ( rezultat în urma fuzionării )”, acordând un nou termen la data de 11.07.2012, sala H, ora 9. Suntem curioşi cine de la CEO va reprezenta partea vătămată, în procesul cu foştii săi directori trimişi în judecată pentru corupţie, atâta timp cât la noua structură fiul unuia dintre inculpaţi a fost tocmai promovat director. Este CEO cu adevărat parte vătămată în procesul cu Simionescu senior, sau nu?!

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here