Șefimea CEO, prinsă cu un fake news

483

Până și IPJ Gorj  a menționat în comunicatul pentru presă dat astăzi, că utilajele de la Pinoasa, peste care s-au prăbușit taluzurile, erau funcționale. În comunicatul de presă al Complexului Energetic Oltenia, șefii companiei, în speță Cosmin Trufelea și Ion Bălășoiu, Dan Iulius Plaveti fiind în concediu, au scris că acestea pur și simplu stăteau pentru că nu este front de lucru: ”Menționăm că utilajele avariate erau retrase și staționate de aproximativ două săptămâni din lipsa frontului de lucru”, au precizat în mod clar mincinos membrii Directoratului CEO.

Iată ce spune IPJ Gorj:

”La data de 5 august a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari s-au sesizat cu privire la faptul că la data de 2 august a.c., în incinta Sectorului Pinoasa al Carierei Rovinari, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a avut loc o alunecare de teren, împrejurare în care au fost avariate două excavatoare.

În urma verificărilor s-a stabilit că cele două excavatoare erau funcționale până la momentul surpării malului de pământ, iar în zonă nu a fost prezentă nicio persoană, nefiind înregistrate victime omenești, rezultând doar pagube materiale la cele două utilaje.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, IPJ Gorj repetând pe grupul de comunicare cu presa: ”Referitor la știrea cu accidentul din carieră, precizam faptul că excavatoarele erau funcționale, adică puteau funcționa, dar nu erau folosite în momentul accidentului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here