Poliţiştii aşteaptă redarea demnităţii personalului din sistemul de ordine publică

290

Picture 056Numirea lui Ioan Rus la conducerea MAI le-a dat poliţiştilor speranţe de mai bine. Din acest motiv, reprezentanţii Federaţiei Poliţiştilor „SED LEX”, din care face parte şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor „SED LEX” Gorj, au înaintat ministrului o adresă în care îi solicită să-şi îndrepte atenţia către redarea demnităţii personalului din sistemul de ordine publică.

În adresa înaintată Ministerului Administraţiei şi Internelor de către conducerea Federaţiei Poliţiştilor „SED LEX” se precizează că venirea lui Ioan Rus la conducerea MAI „a stârnit speranţe de mai bine în rândul efectivelor ce compun structurile de ordine publică, iar gradul de aşteptare este foarte mare întrucât în ultimii 7-8 ani poliţistul român şi nu numai, a fost în permanenţă prigonit, jignit şi umilit. Începând cu anul 2008 Ministerul Administraţiei şi Internelor, cel puţin pe segmentul de ordine publică, a fost vădit subfinanţat şi asta cu repercusiuni negative asupra siguranţei cetăţeanului, fără ca pe cineva să-l intereseze câtuşi de puţin această situaţie”. Sindicaliştii au cerut ministrului să se aplece asupra nevoilor efectivelor de ordine publică pentru că, după cum menţionează şi Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor „SED LEX” Gorj, „nu se pot obţine rezultate cu poliţişti blazaţi şi demotivaţi”.

Solicitările poliţiştilor

Reprezentanţii „SED LEX” i-au solicitat ministrului, printre altele: găsirea soluţiilor pentru acordarea sumelor de bani ce se cuvin poliţiştilor pentru drepturile de echipament restante din anul 2011; reglementare ca poliţia locală să-şi desfăşoare activitatea sub coordonarea poliţiei naţionale; asigurarea cu ritmicitate a carburanţilor pentru misiuni; găsirea soluţiilor, chiar şi prin suplimentarea pentru o perioadă de timp a numărului de funcţii, pentru încadrarea tuturor absolvenţilor din promoţiile 2011 şi 2012 ai şcolilor pentru formarea agenţilor de poliţie şi subofiţerilor. Totodată, poliţiştii cer şi „urgentarea aprobării în Parlament a proiectului de lege de modificare a Legii nr.61/1991 – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, care a primit avizul comisiilor de specialitate din Senat şi urmează comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, cameră decizională”. Sindicaliştii din „SED LEX” îşi pun toată încrederea în noul ministru al MAI şi speră ca acesta să le rezolve problemele şi să găsească soluţii la toate solicitările lor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here