Situație de pericol la Termocentrala Ișalnița! Lider: „Oamenii nu mai pot lucra în halul ăsta, o să-și depună demisiile și o să plece acasă”

299

În ultimele zile s-a văzut incapacitatea sistemului energetic național de a susține consumul mare de energie în perioadă de caniculă, cu temperaturi extreme pe lungi perioade de timp. Amintim că ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a avut ieri o ședință de urgență, cu toți producătorii și furnizorii, spunând apoi că situația este foarte grea și că acum caută fiecare MW, cerând Complexului Energetic Oltenia să pună în funcțiune tot ce poate, la Paroșeni, la fel.

Astfel, de o săptămână, a fost pornit și grupul care fusese închis la Ișalnița, în baza Planului de Restructurare aplicat la literă de Ministerul Energiei și administrația CEO, însă situația de acolo este alarmantă. Oamenii au fost dați afară, la sucursala doljeană a CEO rămânând până în 300 de salariați, Mai mult, instalația a fost peticită, neprimind bani pentru reparațiile necesare de ani de zile. Acum, liderul de sindicat de la Ișalnița, Nicușor Văduva, face un apel disperat, spunând că oamenii lucrează în condiții periculoase, existând riscul unor accidente mortale. Mai mult, acesta spune că salariații vor demisiona, nevrând să mai lucreze în condițiile în care viața lor este pusă în pericol.
„Se pare că domnul Burduja are nevoie, azi, de acest grup, nu mai e trecut pe linie moartă, la fier vechi, dar situația personalului din exploatare este dramatică. Dacă se merge în halul ăsta în continuare și nu se iau măsuri urgente, ca să se revină la o schemă de personal la limită, pentru că acum suntem sub limită, acolo unde lucrau șase salariați, acum se lucrează doar cu unul! Să vină domnul Burduja astăzi, să îi arătăm în ce hal reușim noi să ținem în funcțiune aceste instalații în care nu s-au mai băgat bani de ani de zile, unde personalul din producție a fost diminuat foarte, foarte, foarte mult, personalul angajat pe perioadă determinată a fost dat afară. Au fost oameni care s-au instruit, s-au pregătit alături de noi, dar au fost nevoiți să se ducă să caute locuri de muncă fiindcă aici au simțit că nu au niciun viitor, având contracte pe perioadă determinată și stând permanent cu teama că vor fi dați afară, personal tânăr de la Minprest, salariați care au fost dați afară la începutul anului pe motiv că nu mai este nevoie de ei”, a spus liderul de sindicat.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here