Tribunalul Gorj decide astăzi soarta CEO

467

tribunal 3 (2)Proces de maximă importanţă astăzi la Tribunalul Gorj. Asta deoarece aici se va decide astăzi dacă se aprobă sau nu cererea de fuziune depusă de Registrul Comerţului Gorj, pe rolul acestei instanţe de judecată. Procedura s-a făcut destul de cu fereală, susţin reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Muncii(FNM) care au iniţiat propriile procese pentru stoparea realizării CEO, dar au aflat pe ultima sută de metri de această ultimă procedură. FNM la fel ca şi Liga Muncitorilor din România şi ca Sindicatul Energoconstrucţia au făcut însă cerere de intervenţie în procesul de astăzi.

Cererea de fuziunea privind realizarea Complexului Energetic Oltenia(CEO), a fost depusă la Registrul Comerţului(RC), în urmă cu aproape două săptămâni. Această cerere a fost depusă de cele patru entităţi care urmează să compună CEO. În acelaşi timp însă la Registrul Comerţului Gorj a fost depusă şi solicitarea FNM, a Ligii Muncitorilor din România şi a Sindicatului Energoconstrucţia împotriva proiectului de fuziune şi radierii din RC a celor patru entităţi. Pe 18 iunie se va judeca solicitare celor trei în timp ce astăzi Tribunalul Gorj va judeca cererea de fuziune şi înmatriculare al CEO. Părţi în proces sunt cele patru entităţi, SNLO, Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova, dar şi Registrul Comerţului Gorj.

Avocaţii celor 4 au grăbit procesul

Picture 394Registrul Comerţului a depus cererile celor patru în data de 8 mai la Tribunalul Gorj, instanţa acordând termen de judecată pentru 21 mai. Pe data de 9 mai, reprezentanţii celor patru entităţi, prin cunoscuta Casă de Avocatură ,,Boştină şi Asociaţii”, au cerut instanţei devansarea termenului. Instanţa Tribunalului Gorj, la termenul din 10 mai, s-a conformat şi a dispus devansarea termenului pentru data de 14 mai, adică astăzi. Instanţa poate să le respingă însă cererea de înmatriculare a CEO avocaţilor ori să suspende cauza ca urmare a intervenienţilor, până la soluţionarea acţiunilor aflate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, împotriva HG 1024/2011.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here