Râbu şi Ciurel, stopaţi politic pentru Consiliul de Supraveghere al CEO

388

deschiderePSD Gorj a avut doi oameni la Bucureşti, săptămâna trecută, la testarea pentru selectarea membrilor în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia(CEO). Cei doi, Vasile Râbu şi Laurenţiu Ciurel, vicepreşedinţi ai PSD Gorj au trecut testările la Bucureşti dar nu au fost selectaţi, în final, în acest organism. Doi pedelişti însă Gavril Baican, preşedintele Consiliului de Administraţie(CA) al SNLO, şi Gheorghe Udrişte, preşedintele CA-ului Complexului Energetic Turceni, au trecut examenul făcând parte din Consiliu care va decide toate numirile viitoare în CEO. Ambii pesedişti susţin că nu au primit votul pentru Consiliul de Supraveghere pentru că ei nu ar fi fost niciodată de acord cu disponibilizările, privatizarea unităţilor din minerit şi energie iar votul lor în Consiliu ar fi fost contrar celorlalţi membri “portocalii” ai acestui organism.

La selecţia pentru membrii Consiliului de Supraveghere al CEO, care a fost destul la laborioasă şi a constat în diverse examinări, chestionare, teste, interviuri, la Bucureşti, au participat, de la Gorj, doi politicieni cu experienţă în minerit şi energie. Din păcate, pentru Vasile Râbu şi Laurenţiu Ciurel, ambii foşti directori la unităţi din cele două domenii importante, culoarea politică le-a fost însă piedică în promovarea în Consiliul de Supraveghere al CEO. Râbu susţine că a trecut, săptămâna trecută, testările impuse de firma de selecţie de la Bucureşti, dar nu a fost trecut în lista de zece, asta probabil şi din cauza faptului că este vicepreşedinte al PSD Gorj. “Nu mi s-a permis accesul în Consiliul de Supraveghere deoarece eu nu aş fi acceptat niciodată disponibilizările în viitorul CEO”, a declarat Râbu.

Un vot pentru Ciurel

Ciurel, în schimb, a figurat în lista celor zece dar nu a trecut de votul de după. Doi reprezentanţi ai SNLO, doi ai CE Turceni, doi ai CE Picture 177Rovinari şi doi ai CE Craiova au decis dacă Ciurel merită sau nu să facă parte din organismul de conducere al CEO. Doar unul din cei opt au votat “pentru”, iar Ciurel nu ştie însă cine i-a oferit votul de încredere. “Eu am trecut testările firmei, am fost selectat şi anunţat că voi face parte din Consiliul de Supraveghere. Apoi, miercuri, nu s-a mai ţinut cont de procedura de selecţie şi membrii acestui organism au fost stabiliţi prin vot. Guvernul era pedelist şi era clar că eu voi vota împotrivă la privatizare. Sunt şi vicepreşedinte al PSD Gorj. În concluzie s-a votat politic contra mea şi nu s-a mai ţinut cont că am promovat selecţia”, a explicat Laurenţiu Ciurel. “Au fost multe teste, un CV, un bussines plan, interviu, apoi un test de personalitate. Am trecut tot şi am fost sunat să mi se spună asta. Am fost şi felicitat. După mai multe ore de discuţii şi certuri între cei care au stabilit apoi componenţa Consiliului, nu s-a mai ţinut cont de selecţie şi s-a trecut la vot. Eu am abţinut doar un vot, nu ştiu nici acum de la cine”, a completat Ciurel.

Evaluări inexistente pentru unii

De altfel, se vehiculează, că o parte dintre actualii membri ai Consiliului de Supraveghere al CEO nici măcar nu ar fi fost la testări. Baican ar fi unul dintre cei trimişi acolo de Marin Condescu, liderul FNME, să impună noul director al CEO, se discută prin aceleaşi cercuri. Baican ar urma să îl promoveze director pe Tiberiu Trotea, actualul director al CE Rovinari. Consiliul de Supraveghere al CEO are 7 membri: Gavril Baican, Gheorghe Udrişte, Marius Untescu, Marian Viorel, Dan Nicolae Gherghelaş, Radu Florescu şi Daniel Naftali, ultimii doi de la Fondul Proprietatea. În ciuda schimbării Guvernului, componenţa acestui organism nu mai poate fi schimbată, cel puţin deocamdată, fuziunea AGA pentru CEO fiind şi ea aprobată săptămâna aceasta, după o amânare survenită săptămâna trecută.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here