Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu – lider în clasamentul județean la Evaluarea Națională în ultimii cinci ani

367

Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu se menține și în acest an școlar în fruntea clasamentului la nivelul unităților de învățământ din județul Gorj, raportat la rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională.

Este o școală iconică în peisajul învățământului românesc, cu o existență de aproape 170 de ani și cu un procent semnificativ de elevi cu performanțe înalte. Cei 92 de absolvenți au confirmat încă o dată prestigiul instituției, obținând rezultate excepționale la primul examen important din viața de elev. Pentru ca potențialul acestora să se transforme în performanță, au avut nevoie de resurse adecvate atât la școală, cât și în afara ei: familia și sprijinul oferit de aceasta, învățătorii și profesorii dedicați în diferite etape de dezvoltare, o comunitate locală în care se promovează învățarea. Clasa a VIII-a D a condus clasamentul cu cele mai multe note de zece, toți cei 33 de elevi promovând acest examen. Prima medie, de 9,95 a fost obținută de o elevă a clasei a VIII-a B, însă rezultate foarte bune s-au înregistrat la toate clasele terminale, acestea reprezentând un indicator de calitate al școlii. Baza performanței o constituie investiția în educație. Pe lângă contractul de 1,3 milioane de euro care a dus la reabilitarea a două corpuri de clădire și la construirea unei săli de sport, prin efortul susținut al Primăriei Târgu Jiu s-a reușit semnarea unui nou contract de finanțare pentru dotarea laboratoarelor, cabinetelor și tuturor sălilor de clasă cu mobilier și echipamente moderne, începând cu anul școlar următor. „Totodată, se caută soluții pentru reabilitarea urgentă și a ultimului corp de clădire, pentru că vrem să asigurăm copiilor cele mai bune condiții pentru a-și atinge potențialul, iar investițiile în educație sunt cele mai durabile investiții pentru viitorul comunității. Doar printr-o colaborare strânsă, prin proiecte comune, prin profesionalism, principialitate și corectitudine se pot realiza lucruri deosebite pentru a rămâne în continuare un model sau o referință în peisajul educațional din Târgu Jiu. Felicitări tuturor celor implicați în obținerea acestui rezultat și mult succes elevilor care au înțeles importanța educației oferite de școală!”, a transmis directorul unității, prof. dr. Corina Panduru.
E.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here