Blestem în familia Rîsu – După Oliana, fiul Constantin a fost implicat într-un grav accident rutier

2375

rasumasina2La aproape patru ani de la pierderea fiicei lor Oliana, decedată în urma unui accident de motocicletă, tot în Târgu-Jiu, fiul soţilor Rîsu a fost implicat într-un eveniment rutier grav. De data aceasta însă, Constantin(Cătă) Rîsu nu şi-a făcut doar lui rău, alegându-se cu un dosar penal şi avarierea a patru maşini, plus a celei în care se afla, dar el a băgat în spital şi două tinere, una simplu pieton pe stradă la ora producerii accidentului.

Rîsu Junior a pierdut controlul volanului, duminică noaptea, pe strada aflată în zona 8 Mai a municipiului Târgu-Jiu, unul dintre motive fiind, se bănuieşte, şi alcoolul, şoferul refuzând testarea cu etilotestul. Cătă Rîsu, fiul afaceristului de la Tehnoinstal şi Complexul Oliana, Constantin Rîsu nu s-a vătămat în momentul impactului.

Gravul accident rutier s-a produs în cursul nopţii de duminică spre luni pe strada 22 Decembrie din municipiu, şoferul implicat în evenimentul rutier fiind Constantin Rîsu, fiul omului de afaceri cu rasu 3acelaşi nume, cel a cărui firmă se ocupă cu instalaţiile sanitare şi termice. Juniorul, în vârstă de 30 de ani, a rasu cu masinascăpat maşina de sub control şi a izbit în plin alte patru constantin risuautoturisme parcate, care i-au ieşit în cale, între acestea fiind prinse şi două tinere studente, care se întorceau acasă de la o petrecere la care participaseră până aproape de miezul nopţii.

Una din victime, trimisă la Bucureşti

De altfel, evenimentul rutier a fost semnalat la 112 chiar la ora 00.00, cele două rănite, cu vârste de 21 şi, respectiv, 22 de ani, fiind duse la Picture 003spital cu răni grave, una dintre ele, originară din Novaci, având fractură de bazin şi fractură de Picture 006gambă, ieri fiind transferată la Bucureşti, pentru a fi supusă unor intervenţii chirurgicale de specialitate. Picture 008Constantin Rîsu se afla la volanul unei maşini de zeci de mii de euro, cu care a acroşat mai întâi un alt autoturism de teren, parcat pe laterala străzii, după care a urcat pe trotuar, trecând extrem de uşor peste nişte ţevi metalice puse acolo tocmai pentru ca Picture 017şoferii să nu parcheze aiurea. Pilonii metalici au fost făcuţi una cu asfaltul, iar autoturismul s-a dus apoi într-o Dacie, care îi aparţine tatălui unui procuror de la Parchetul Local Târgu Jiu.

Maşina lui Ţambrea, avariată

Picture 024Alte două autoturisme, un Seat şi o Skoda care îl are ca proprietar pe Eugen Ţambrea, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, au fost şi ele avariate, având nevoie de un drum la service pentru a arăta ca atunci când au ieşit pe poarta fabricii. În zona acestor autoturisme se aflau şi cele două tinere accidentate, sângele rămas de la una dintre ele putând fi văzut şi ieri pe zi pe unul dintre autoturisme. Aici au rămas şi pantofii fetei care a fost mai grav rănită, oamenii venind ieri pe zi pentru a vedea grozăvia, nevenindu-le să creadă că s-a putut întâmpla aşa ceva. „Eu am venit cu băiatul, ca să-i arăt unde duc banii făcuţi peste noapte. Sper să facă Picture 033diferenţa între muncă şi fiţe pentru că, vedeţi, băiatul acesta, şoferul, provine dintr-o familie nu doar bogată, ci şi cu probleme în evenimentele acestea rutiere”, a declarat unul dintre bărbaţii aflaţi lângă maşinile avariate.

Încă o lecţie pentru Rîsu

Vorbele acestuia făceau referire la decesul de acum patru ani al Olianei Rîsu, fiica lui Constantin Rîsu, omul de afaceri fiind atunci compătimit pentru pierderea suferită. Acum lucrurile au fost privite altfel de cei veniţi la faţa locului, cei mai mulţi fiind de părere că moartea Olianei nu a fost decât o lecţie de moment pentru cei care au iubit-o şi plâns-o atunci când a dispărut prea devreme Picture 044în accidentul rutier de motocicletă produs la marginea municipiului. Omul de afaceri a menţionat că nu are nici un comentariu de făcut cu privire la cele întâmplate, fiul său alegându-se acum cu un Picture 049dosar penal în care este acuzat de vătămare corporală din culpă. El riscă să ajungă după gratii dacă va fi găsit vinovat, deşi, până la finalul unui eventual proces se pot întâmpla multe, dintre cei strânşi ieri la locul accidentului puţini fiind cei care mai credeau că şoferul va fi tras vreodată la răspundere. De altfel, rudele victimelor acestuia au fost extrem de tăcute în discuţiile cu jurnaliştii, preferând eventual să aibă o “înţelegere” cu Rîsu decât să se lanseze în acuzaţii.

Pasionat de maşini

Constantin Rîsu este căsătorit şi are o fetiţă. Pe pagina personală de Facebook demonstrează că este pasionat de maşini şi în una din fotografii se pozează cu un jeep cu numărul de înmatriculare RSU. O maşină cu aceleaşi iniţiale în număr, condusă de Cătă Rîsu a lovit însă cele patru maşini şi cele două tinere, una aflată în Dacia parcată şi alta pe trotuar. Localnicii prezenţi la locul accidentului au scos una din fete, cea rănită grav, de sub maşina avariată. În ce îl priveşte pe Rîsu acestuia i s-au recoltat, în final, probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Gelu Ionescu, Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here