Tot procurorul Moţa se va ocupa de Liliana Crăciun

297

emil motaRăsturnare de situaţie în cazul dosarului în care medicul Liliana Crăciun este acuzată de malpraxis! Deşi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focşan a infirmat rechizitoriul prin care aceasta a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, pe motiv de lipsă de competenţă, conducerea Parchetului Curţii de Apel din Craiova a decis ca ancheta să nu fie anulată şi continuată de acelaşi procuror, Emil Moţa. Şi uite aşa se fac anchetele în Gorj, dacă miercuri Emil Moţa nu era competent să facă ancheta, a doua zi era.

În aceste condiţii, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au solicitat prim-procurorului Gheorghe Focşan să preia dosarul medicului Liliana Crăciun. Dacă alaltăieri se înghesuiau la declaraţii pentru a arăta lipsa de competenţă a procurorului Moţa, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj anunţa că de dosar se va ocupa tot procurorul Emil Moţa care a procedat corect pe timpul anchetei.

Va răspunde în faţa magistraţilor!

Una peste alta, Liliana Crăciun, medicul care i-a efectuat greşit o injecţie tinerei Lorena Buicu, de 23 de ani, în urma căreia fata a murit, va răspunde în faţa judecătorilor. Ancheta nu se va mai anula şi, deci, medicul Liliana Crăciun va fi trimisă în judecată. Lorena Buicu a venit în 2008 la cabinetul particular al medicului Liliana Crăciun, acuzând dureri de spate. Aceasta s-a oferit s-o trateze, administrându-i câteva injecţii. Tânăra a murit câteva zile mai târziu, iar medicii de la Spitalul Târgu-Mureş şi apoi expertizele medico-legale au arătat că fata a murit ca urmare a unei septicemii generată de un stafilococ. Legiştii au descoperit că stafilococul a fost localizat exact unde Crăciun îi făcuse injecţiile.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here