Mai puţini gorjeni internaţi, de Paşte

324

Gorjeni intenatiSpre deosebire de alţi ani, de această dată gorjenii s-au dovedit a fi mult mai cumpătaţi, de Paşte. La majoritatea spitalelor din judeţul nostru, numărul celor care s-au prezentat la urgenţe acuzând dureri de burtă a fost mult mai mic în comparaţie cu anii trecuţi.

La Unitatea de Primiri – Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu se prezentau numeroase persoane, în perioada sărbătorilor. De această dată, spre surprinderea personalului medical, numărul pacienţilor a fost mult mai mic. Şi pe secţiile Neurologie şi Cardiologie, unde, de regulă creşteau internările în perioada sărbătorilor, de această dată au fost destul de puţini pacienţi. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu spune că probabil oamenii au fost mai cumpătaţi, evitând astfel să ajungă la spital. „Au fost mult mai puţini pacienţi decât de obicei. Eu am fost de Paşte pe secţii şi pot să spun că erau foarte puţini pacienţi la Cardiologie şi la Neurologie. În toate secţiile au fost mai puţini bolnavi. Probabil că au fost mai cumpătaţi cetăţenii, de aceea a fost atât de scăzut numărul celor care au ajuns la spital”, a declarat Cristina Căliman, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Mai puţină cazuistică şi la spitalele din judeţ

Nu doar la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost puţini pacienţi, ci şi la unităţile din judeţ. La camerele de gardă ale acestora s-au prezentat mult mai puţini bolnavi, spre deosebire de anii trecuţi. În general, cei care au ajuns pe mâna medicilor au fost persoane care au făcut excese alimentare sau de băuturi alcoolice. „De Paşte, la noi au ajuns persoane care au întrecut măsura în privinţa consumului de alcool, sau care au mâncat prea mult. Toţi pacienţii care au ajuns la noi au fost trataţi aici; medicii noştri au rezolvat toate cazurile, nefiind nevoie să trimitem niciun pacient la Târgu-Jiu”, a declarat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Şi la Spitalul Municipal Motru au fost mai puţine cazuri decât de obicei, potrivit managerului Camelia Khraibani. De asemenea, şi medicii Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari au fost liniştiţi de Paşte, deoarece, după cum afirmă managerul Robert Calotescu, „a fost ceva mai puţină cazuistică, decât de regulă”.

Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here