Prins mort de beat la volan, de două ori, în aceeaşi zi

303

alcoUn bărbat de 37 de ani din Ţicleni a fost reţinut miercuri de poliţiştii din localitate după ce a fost prins beat la volan, de două ori în doar câteva ore. Acesta a fost prezentat ieri cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţicleni au emis ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore, pe numele unui bărbat de 37 de ani, suspectat că, în numai câteva ore, a comis mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Mai exact, în după-amiaza zilei de miercuri, bărbatul se îndrepta spre casă la volanul unui autoturism. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost implicat într-o tamponare, evenimentul având loc chiar în apropierea locuinţei sale. „Din investigaţiile efectuate de către poliţişti s-a constatat că suspectul P.C.G., conducând un autoturism pe strada Vîrful Vii, spre domiciliu, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat cu autovehiculul în gardul metalic al proprietăţii vecinilor. Poliţiştii rutieri l-au testat cu aparatul etilotest şi au constatat că P.C.G. prezenta o concentraţie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere acest aspect, poliţiştii i-au solicitat lui P.C.G. să accepte să fie condus la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Persoana în cauză a refuzat, motiv pentru care poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi, de asemenea, i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

A ajuns în arestul IPJ Gorj

Câteva ore mai târziu, bărbatul a dat din nou nas în nas cu poliţiştii. Oamenii legii au observat autoturismul implicat în accidentul de mai devreme în timp ce circula pe o stradă din localitate. „La ora 20:45, în timp ce acţionau pe str. Aleea Fabricii de Pâine din oraşul Ţicleni, poliţiştii rutieri au observat autoturismul cu care P.C.G. fusese implicat în acel accident cu pagube materiale. Întrucât autoturismul avea o traiectorie sinuoasă în mers, poliţiştii au procedat la oprirea autovehiculului”, a precizat Daniel Tică. Spre surpriza poliţiştilor, la volan se afla acelaşi bărbat. Şi de această dată, conducătorul auto a refuzat să se supună recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei, astfel că poliţiştii au emis pe numele acestuia ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, fiind prezentat ieri propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here