Trei tineri din Novaci, cercetaţi pentru violenţe

336

IMG_0216Trei tineri din oraşul Novaci au fost reţinuţi de poliţişti după ce au agresat un alt tânăr din localitate. Unul dintre tineri a provocat un accident de circulaţie iar, împreună cu prietenii săi, l-au bătut pe şoferul celuilalt autovehicul implicat în accident. Mai mult, cei trei suspecţi au încercat să dea vina pe celălalt tânărul bătut, spunându-le poliţiştilor că a fugit de la locul accidentului.

Poliţiştii din Novaci au emis marţi ordonanţe de reţinere pe numele a trei tineri din localitate, suspectaţi de săvârşirea de infracţiuni cu violenţă. În martie 2012, cei trei tineri circulau cu un autoturism pe o stradă din Novaci şi au fost implicaţi într-un accident de circulaţie. Furioşi, suspecţii au coborât din autoturism şi l-au luat la bătaie pe şoferul celeilalte maşini implicate în accident. „În fapt, în dimineaţa zilei de 25.03.2012, suspectul M.D.L., în timp ce conducea una autoturism pe str. Eroilor din oraşul Novaci, deşi se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, a tamponat autoturismul condus de către C.D.I., de 27 ani, din Novaci. După producerea accidentului, M.D.L., împreună cu suspecţii D.I.T. şi D.B., au coborât din autoturism şi au început să îl lovească pe C.D.I., care, pentru a scăpa de suspecţi, a fugit, intrând în domiciliul său. Cei trei suspecţi au urmărit partea vătămată şi au pătruns, fără drept, în domiciliul acesteia, unde au continuat actele de agresiune. Ulterior, au revenit la locul accidentului, relatând că C.D.I. ar fi părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Pe parcursul administrării probatoriului, poliţiştii au constatat că împrejurările în care s-a produs acest accident de circulaţie şi agresiunile comise de către suspecţi asupra părţii vătămate, agresiuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale, au fost de natură a produce indignarea cetăţenilor din oraşul Novaci”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Cum tânărul aflat la volan se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de conducere, fiind cercetat într-un alt dosar penal constituit la data de 09 martie 2012, sub aspectul comiterii infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, unul dintre prietenii săi a încercat să-i inducă în eroare pe poliţişti, declarând că el se afla la volanul autoturismul în momentul producerii accidentului. Oamenii legii şi-au dat însă seamă că declaraţiile tânărului sunt false iar în prezent în cercetează pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire, violare de domiciliu şi favorizarea infractorului. Tânărul aflat la volanul maşinii este învinuit de comiterea infracţiunilor de refuz recoltare probe biologice, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat, ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi alte violenţe, violare de domiciliu şi distrugere, iar cel de-al treilea tânăr de săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi violare de domiciliu.

Unul în arest, doi în libertate

Doi dintre suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate. Cel de-al treilea suspect, cel aflat la volanul maşinii, a fost prezentat ieri cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here