DSP verifică apa lui “Dorel” de la Peştişani

294

Apa_potabila_PestisaniDupă ce informaţiile despre “Dorel” de Peştişani au apărut în ziarul Gorjeanul, Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Gorj a decis să formeze o comisie care să meargă în localitate pentru a verifica cele întâmplate. Surprins de imagini a fost şi primarul de Peştişani, Florin Pavel, care a confirmat că la mijloc este vorba despre un “Dorel” şi a cerut măsuri drastice pentru angajat.

Primarul din Peştişani, Florin Pavel, a declarat, ieri, că ar fi auzit că există un astfel de film în care un angajat al firmei de distribuţie a apei ia apa murdară din canal şi o pune în conducta de distribuţie, dar că nu ar fi văzut cu ochii lui acest incident. “Eu nu am vorbit cu el, ci cu şeful lui. Eu am auzit, nu am văzut, am înţeles că există un filmuleţ pe net. L-am sunat pe directorul de la firma Util Bonus, societatea Consiliului Local Peştişani care are în administrare şi gestiune reţeaua de apă. Ce ştiu este că atunci au avut o problemă tehnică, adică a fost spartă o vană pe aducţiune şi lucrau la repararea ei, deci era în căminul în care s-a schimbat acea vană, dar ce au făcut acolo, nu ştiu. Da, am auzit că lua apa murdară din canal şi o punea în conductă. Mi se pare aiurea, problema este că apa aia nu afectează pe nimeni, că nu ajungea în reţea, trecea mai înainte prin bazinul de decantare. I-am spus directorului să ia măsuri, să cerceteze acest lucru. Poate risca inclusiv să fie dat afară. Avem un «Dorel» de Peştişani, putem să-i spunem şi aşa”, a spus Pavel.

“Dorel” intră în anchetă

După ce a văzut imaginile, primarul a declarat: „Deci în loc s-o arunce afară din cămin, i-a dat drumul pe reţeaua de aducţiune. Să vedem ce măsuri va lua directorul. Nu ştiu ce minte a avut în cap”, a precizat primarul Florin Pavel care a şi indicat locul unde s-a petrecut totul. Acum, “Dorel” de Peştişani va intra în comisia de anchetă: “Acea apă nu se ducea în reţea, se ducea în bazinul de captare. Este un incident neplăcut, o să discut şi cu AGA, o să fac o cercetare, să luăm note explicative şi lui şi colegului cu care era de serviciu. Aşa ceva nu se face, măsurile se vor lua şi o să ajungem până la a-i da afară. Conducta era de aducţiune. Asta este campanie electorală, ştiţi bine de unde a plecat şi cum a plecat”. Asta era, de fapt, problema directorului Ilie Fuiorea, directorul Util Bonus, că s-a aflat şi a fost deranjat de toată zarva apărută. Cert este doar că filmuleţul postat pe youtoube a fost realizat de fostul viceprimar din Peştişani, pedelistul Nicu Nicolcioiu. “Dorel” de Peştişani, din imagini este Valeriu Dănescu. DSP Gorj a anunţat că în cursul zilei de astăzi va ajunge la Peştişani.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here