Sindicatul “Sănătatea” a executat o gaură în bugetul Primăriei Bumbeşti-Jiu

281

InstantaPreşedintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj, Ion Măruţă, este foarte mulţumit de soluţiile date de justiţia gorjeană în dosarele foştilor salariaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Toate procesele intentate unităţii spitaliceşti şi Consiliului Local Bumbeşti-Jiu au fost câştigate. Soluţiile sunt executorii de drept, dar nu se va trece la executare decât după pronunţarea Curţii de Apel Craiova.

Sindicatul “Sănătatea” Gorj a introdus, la sfârşitul lunii mai 2011, la Tribunalul Gorj, acţiunea pentru recuperarea drepturilor celor 21 de salariaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu), care au intrat în şomaj odată cu închiderea unităţii spitaliceşti. Sindicaliştii au de recuperat aproximativ 8 miliarde de lei vechi, reprezentând diferenţa de bani corespunzătoare sumelor compensatorii ce le reveneau angajaţilor după încetarea activităţii la Spitalul Bumbeşti-Jiu.

Toate procesele câştigate, la Gorj

Sindicatul “Sănătatea” Gorj a câştigat procesele foştilor angajaţi ai spitalului din Bumbeşti-Jiu, membri ai acestei organizaţii sindicale. Astfel, actualii şomeri au de recuperat câte 22 de salarii compensatorii. “Spitalul şi Consiliul Local Bumbeşti-Jiu vor trebui să plătească foştilor angajaţi ai unităţii sanitare din Sadu, membri ai Sindicatului “Sănătatea” Gorj câte 22 de salarii compensatorii. Soluţiile sunt executorii de drept de la instanţa de fond, fiind conflicte de muncă, dar nu se va trece la punerea în executare a acestora decât după pronunţarea Curţii de Apel Craiova, întrucât Consiliul Local Bumbeşti-Jiu a făcut recursuri în aceste cauze, unele dintre acestea fiind în curs de judecare, începând cu data de 16 februarie”, a declarat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj.

Măruţă: “Cred că vom avea câştig de cauză şi la Curtea de Apel”

Soluţiile primite de foştii salariaţi ai Spitalului Bumbeşti-Jiu i-au bucurat pe aceştia, dar şi pe preşedintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj. “Justiţia din Gorj a reuşit să fie unitară în cazurile de la Bumbeşti-Jiu”, mărturiseşte Măruţă. Totodată, Ion Măruţă este încrezător în şansele membrilor săi şi consideră că aceştia vor câştiga procesele şi la Curtea de Apel Craiova. “Cred că vom avea câştig de cauză şi la Curtea de Apel Craiova”, susţine preşedintele Sindicatului “Sănătatea” Gorj. Reamintim faptul că Spitalul Bumbeşti-Jiu a fost închis la 1 aprilie 2011, ca urmare a propunerii Ministerului Sănătăţii de a-l transforma în cămin de bătrâni. După închiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, personalul medical a fost redistribuit la unităţile spitaliceşti din judeţ, iar restul angajaţilor au fost disponibilizaţi. Actualii şomeri de la spitalul Sadu, membri ai Sindicatului “Sănătatea” Gorj îşi cer, în instanţă, drepturile băneşti ce li se cuvin şi sunt hotărâţi să nu renunţe până când nu câştigă aceste procese.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here