Munca în plus dăunează grav sănătăţii! – Profesorii “însărcinaţi” de UCB se revoltă în instanţă

334

deschidereTrei dintre dascălii Universităţii “Constantin Brâncuşi”(UCB) din Târgu-Jiu, Dorel Chiriţescu, Pantelimon Manta şi Onisifor Olaru, au dat recent în judecată instituţia de învăţământ superior şi chiar Rectoratul acesteia, pentru simplul motiv că au primit unele sarcini de serviciu în plus faţă de fişa postului. Cei trei “revoluţionari” din UCB, s-au considerat astfel lezaţi că li s-a pus în cârcă unele atribuţii pentru care nu vor fi remuneraţi. De altfel, o parte dintre dascălii în cauză nu au semnat, nici până în prezent, fişa postului.

Chiriţescu, Manta şi Olaru au făcut de ceva vreme front comun împotriva rectorului Adrian Gorun. Lupta continuă şi acum după ce Gorun a fost validat pentru un nou mandat pe post. Dacă conflictul dintre cei trei şi Gorun s-a purtat până în prezent în interiorul UCB, fiind făcute publice unele nemulţumiri ale celor trei liberali în câteva conferinţe de presă, acum acesta s-a mutat dincolo de porţile universităţii chiar la Tribunalul Gorj.

Olaru s-a revoltat primul

Primul care s-a adresat instanţei de judecată, chemând la bară UCB-ul, a fost Onisifor Olaru care pe data de 29 decembrie a înregistrat cererea sa de chemare în judecată a instituţiei de învăţământ superior. Un ultim termen în acest proces a avut loc pe 16 februarie, Olaru solicitând anularea documentului prin care el trebuia să presteze mai mult la locul de muncă. Manta, totodată avocat, a fost al doilea care a ripostat împotriva UCB, solicitând o zi mai târziu decât Olaru, adică pe 30 decembrie, anularea documentului prin care Senatul UCB l-a însărcinat cu unele activităţi în plus. Procesul s-a încheiat chiar la începutul lunii februarie, instanţa decizând scoaterea cauzei de pe rolul Secţiei Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale şi transpunerea acesteia pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal. Procesul, aşadar, continuă.

Chiriţescu, la comanda lui Medar

Dorel Chiriţescu este ultimul dintre dascălii lezaţi de hotărârea Senatului UCB, care se adresează instanţei de judecată pentru aceiaşi problemă, munca în plus. Chiriţescu se adresează astfel abia în 10 februarie Tribunalului Gorj, împotriva UCB, chiar când dascălul se afla în campania electorală pentru câştigarea conducerii Universităţii. Primul termen în proces este 27 aprilie, deşi, între timp, se pare că Dorel Chiriţescu ar fi semnat noua fişă a postului, acceptând să activeze pentru implementarea şi dezvoltarea situaţiei de control managerial. Chiriţescu va trebui, conform noii atribuţii, să răspundă pentru activitatea sa în faţa lui Lucian Medar, care coordonează această activitate.

Sarcini suplimentare, pe lângă cursuri

Reprezentanţii Universităţii “Constantin Brâncuşi” susţin că nu numai cei trei dascăli ai UCB au primit sarcini în plus, în fişa postului, profesorii trebuind să efectueze pe lângă orele de la catedră şi aceste activităţi stabilite de Senatul instituţiei de învăţământ.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here