Elevii din Cărbuneşti au mers totuşi la şcoală

329

scoli inchiseDeşi Prefectura Gorj şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj au decis ca şcolile din tot judeţul să se închidă în zilele de luni şi marţi, o parte din elevii din Târgu-Cărbuneşti au mers ieri la cursuri.

O parte din elevii Şcolii Generale „George Uscătescu” au mers ieri la şcoală. E vorba de elevii de ciclul primar, autorităţile locale motivând această decizie prin faptul că nu au vrut să întoarcă din drum elevii care ajunseseră deja la şcoală ieri dimineaţă. Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti a declarat ieri că a decis ca elevii să facă şcoală pentru că oricum aceştia nu au putut fi informaţi la timp cu privire la decizia IŞJ Gorj de a suspenda cursurile pentru zilele de 13 şi 14 februarie. Edilul a precizat însă că astăzi se vor respecta măsurile impuse de autorităţile judeţene iar elevii vor sta acasă până când judeţul Gorj va ieşi de sub avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol. Inspectorul şcolar general a pus această situaţie pe seama unei lipse de comunicare: „La Cărbuneşti a fost o lipsă de comunicare dinspre inspectorat către unitatea de învăţământ. Se pare că elevii nu au putut fi informaţi la timp. Este singura localitate din judeţ unde a apărut o astfel de situaţie”, a explicat Justin Paralescu. Unităţile de învăţământ din Gorj vor sta închise şi astăzi, cursurile urmând să fie reluate miercuri, asta dacă vremea va permite acest lucru. Părinţii sau elevii care doresc să afle informaţii privind desfăşurarea cursurilor din unităţile de învăţământ din judeţ o pot face la Telverde 0 800 816 253.

Peste 7000 de unităţi de învăţământ, închise în toată ţara

La nivel naţional, cursurile vor fi suspendate astăzi în alte 11 judeţe (Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa Mehedinţi, Olt, Prahova, Vrancea) şi în municipiul Bucureşti. Alte 7 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ (Arad, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Timiş), iar alte 5 judeţe înregistrează maximum 100 de unităţi de învăţământ închise (Brăila, Caraş-Severin, Galaţi, Teleorman, Vaslui). La nivelul întregii ţări, au fost închise 7156 de unităţi şcolare, în care învăţau 1.103.635 elevi.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here