Nici agent electoral, nici agent social! – Vintilescu taie tot în contractul colectiv de muncă al Minprestului

386

deschidereDeşi face pe ,,agentul social”, Elena Vintilescu, directorul Minprest Serv Rovinari, nu vrea să mai acorde niciun fel de facilităţi salariaţilor, în noul contract colectiv de muncă. Nu o interesează nici că oamenii ar putea să rămână fără bonurile de masă, că vrea să taie şi indicii de ierarhizare pe funcţii, nedorind să mai acorde vreo facilitate salariaţilor unităţii, ajunşi mulţi la salariul minim pe economie. Muncitorii speriaţi intenţionează să le ceară ajutor tuturor factorilor de decizie de la nivelul judeţului Gorj, aici intrând conducerea SNLO şi conducerea PDL Gorj. Au cerut şi sprijinul presei.

Pedelista Elena Vintilescu, căreia la finalul anului trecut i s-a mai acordat o şansă de a rămâne la cârma Minprestului, prelungindu-i-se mandatul pe câteva luni, a ajuns acum să taie în carne vie. Nu mai vrea să discute cu proprii subordonaţi de nicio facilitate în plus şi chiar întinde coarda şi ameninţă că taie şi din ce este acum, adică cele zece tichete de masă pe care le primesc salariaţii. La Minprest urmează să se negocieze noul contract colectiv de muncă, dar mesajele pe care le transmite acum Vintilescu sunt că nu vrea să stea la discuţii cu nimeni, mai ales dacă i se cer alte drepturi. Vintilescu care de regulă se dă foarte afectată de părerea electoratului şi de condiţiile sociale în care au ajuns să trăiască gorjeni, pare că nu o interesează însă nimic despre proprii subordonaţi, de parcă aceştia nu ar fi şi ei cazuri sociale ori cetăţeni ai judeţului.

Îşi numără zilele în funcţie

Muncitorii, supăraţi că ar putea rămâne şi fără cele zece bonuri de masă au început deja să caute soluţii, intenţionând să bată şi pe la uşile parlamentarilor, a şefului PDL, Ion Ruşeţ şi, nu în ultimul rând, a lui Daniel Burlan. Îi reamintim directoarei Minprest că are în subordine circa 1000 de salariaţi ce ar putea fi afectaţi de aceste măsuri antisociale, din care aproximativ 400 sunt preluaţi de la fostul CNLO. Aceşti oameni au salarii minime pe economie iar alţi colegi de-ai lor, rămaşi la SNLO, au salarii cu câte trei zerouri. Probabil însă Vintilescu nu vrea să mai aibă de a face cu un scrutin electoral, că în astfel de condiţii nu credem că va mai avea vreo şansă să ocupe acelaşi loc la cârma Minprest Serv Rovinari.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here