Manţog şi-a reluat poziţia de preşedinte din umbră, dar la UNPR

325

Deschidere bunPrezent ieri la Bucureşti la stabilirea preşedintelui interimar al UNPR Gorj, Ionel Manţog, nu s-a reîntors acasă cu coroniţa de lider al acestei organizaţii politice. A făcut-o însă Gheorghe Cocină, şeful Casei Asigurărilor de Sănătate(CJAS) Gorj, care va beneficia pe perioada mandatului său de consiliere gratuită de la noul său coleg, Ionel Manţog. Fostul pedelist a acceptat poziţia “din umbră”, totul pentru a mai rămâne următoarele trei luni consilier judeţean al PDL, lucru acceptat şi de foştii săi colegi “portocalii”. Între cele două partide, prin pendularea neoficială a lui Manţog de la PDL la UNPR(neexistând la PDL nicio demisie în acest sens), s-a semnat un pact “invizibil” de neagresiune, mai ales că Ionel va fi, cu siguranţă, candidatul celor două partide(din partea UNPR şi susţinut de PDL) la şefia Consiliului Judeţean Gorj.

După ce a exersat meseria de lider din umbră a PDL Gorj, când organizaţia se afla sub conducerea lui Cosmin Popescu, Ionel Manţog a repetat figura chiar ieri. S-a prezentat însă în capitală la şedinţa Biroului Politic Permanent Naţional al UNPR dorind să fie de faţă la ungerea oficială în funcţie a lui Gheorghe Cocină, noul preşedinte interimar al UNPR Gorj. Numirea noului preşedinte al UNPR s-a făcut însă la pachet, adică va fi şi Cocină şi Manţog, la cârma filialei, Ionel fiind cel care va fi, de acum înainte, garantul bunei înţelegeri dintre PDL şi UNPR la Gorj.

Ce nu face omul pentru a-l enerva pe Călinoiu

Manţog rămâne astfel consilier judeţean al PDL Gorj, nu se ştie dacă şi şeful Grupului PDL din CJ, nu pentru cei 700 de lei lunar ci pentru a face grele ultimele luni la cârma instituţiei, din acest mandat, a lui Ion Călinoiu. Se anunţă vremuri grele pentru preşedintele Consiliului Judeţean Gorj care încă face acum eforturi considerabile pentru redactarea unui banal comunicat de presă, asta mai ales că Manţog este pregătit să scoată artileria grea, chiar la acest capitol, presa. Să nu uităm că fostul pedelist încă are sub mână un trust de presă, afectat ce-i drept de criza financiară, dar care este pregătit să îi facă încă pe voie lui Manţog, mai ales împotriva lui Călinoiu. Ţinta lui Manţog rămâne astfel Călinoiu, mai ales că deocamdată este singurul care are un dinte, cu adevărat, împotriva preşedintelui instituţiei, bătălia fiind una şi de natură personală. Dacă Manţog ar fi recunoscut oficial trecerea sa la UNPR, deşi nici nu a negat asta, următorul pe lista de consilieri judeţeni ai PDL era Lucian Medar, care a plecat însă, de scurt timp, din partid.

Cocină: “Nu discut despre Manţog”

Imediat după numirea sa pe funcţie, Gheorghe Cocină, a declarat că nu se aştepta la această numire, lucru neadevărat, pentru că altfel refuza să plece la Bucureşti şi îi ceda locul lui Marius Vlaicu. A recunoscut că Dan Ilie Morega, fostul preşedinte al UNPR Gorj, a avut un aport la numirea sa, recomandându-l pentru a-l urma în scaun. Morega a declarat şi el acelaşi lucru. Cocină a menţionat, de asemenea, că va avea mult de lucru deoarece are un targhet de 10% pentru alegerile locale pe care speră să îl poată obţine. Întrebat dacă i-a făcut concurenţă Ionel Manţog la numirea pe post, Cocină a declarat că nu vrea să discute despre aceasta. Punctăm însă deschiderea pe care a manifestat-o Cocină faţă de presă, la scurt timp după numirea sa în funcţie.

Preşedinte de paie sau nu?!

Părerile în legătură cu mandatul lui Cocină sunt împărţite, unii politicieni declarând că acesta nu prea şi-a dovedit calităţile de organizator, fiind mai mult preocupat de activitatea sa de la CJAS Gorj decât de partid. Alţii spun, în schimb că Gheorghe Cocină poate face o figură frumoasă mergând pe o echipă sudată deja de Morega, el beneficiind de ajutorul lui Manţog şi Vlaicu. Rămâne însă de văzut dacă Cocină vrea să îşi asume şi o candidatură, funcţia sa recomandându-l pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj. Cu siguranţă însă că Manţog va face oficiile la acest capitol, deşi, se ştie că nu îi convine în totalitate acest lucru, perioada de retragere din prim-planul vieţii politice, de un an de zile, oferindu-i un dezavantaj recunoscut de acesta. După cum s-a pus însă la dispoziţia PDL cu o strategie de campanie, dar nu a fost primit, Manţog îşi va pune, cu siguranţă, strategia în practică la UNPR Gorj, aici unde este nevoie de ea.

Strategia anti-Graure, la CE Turceni

O strategie va pune la cale Manţog şi împotriva lui Octavian Graure, directorul Complexului Energetic(CE) Turceni, mai ales că acesta nu mai este pe placul sindicalistului Marin Condescu. S-ar putea însă ca schimbarea lui Graure să fie însă un lucru pozitiv pentru actualul director care ar avea, din nou, postul asigurat de PNL, după alegeri. Banii pentru campania PDL nu se pot obţine însă cu Graure la cârma unităţii energetice, dar cu Corneliu Gârjoabă sau Manţog, da. Să nu uităm că Graure nu şi-a consultat partidul în legătură cu decizia de a tăia banii sindicatelor, iar acum ar avea protecţie numai de la Bucureşti. Ministrul Economiei, Ion Ariton, este însă şi el conştient că îl aşteaptă o remaniere şi astfel nu se ştie dacă mai poate oferi vreo protecţie cuiva.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here