Inginerul Enache de la CE Turceni, suspendat din funcţie

316

_MG_4101Salariatul Complexului Energetic(CE) Turceni, Marian Enache, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, are contractul de muncă suspendat.

Inginerului i s-a comunicat decizia de suspendare pe timpul procesului pe care îl are cu unitatea, chiar vineri, acesta fiind extrem de supărat. Enache nu mai are voie să revină la muncă, până când procesul aflat pe rolul Tribunalului Gorj se va termina în favoarea sa. Acesta era salariat al CE Turceni din 1986.

Inginerul de la Departamentul Măsurători Diagnoză şi Eficienţă Energetică din cadrul CE Turceni, Marian Enache, s-a trezit vineri cu decizia privind suspendarea contractului său de muncă. Deşi se aştepta la o măsură similară, fostul şef al Serviciului IT al unităţii, a fost dărâmat. Omul aşteaptă să îşi facă dreptate în instanţă, procesul său având primul termen pe data de 10 ianuarie 2012, Enache având calitatea de inculpat iar Complexul Energetic Turceni de parte vătămată.

Dosar după Ziua Naţională

Enache a fost trimis în judecată la începutul acestei luni, în urma anchetei făcute de procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Gorj. Inginerul de 48 de ani, din oraşul Filiaşi a fost acuzat că ar fi copiat şi transmis presei unele fişiere care conţineau date economice, comerciale, de marketing sau tehnologia informaţiei, o bună parte dintre ele aparţinând CE Turceni. Cercetările procurorilor au arătat şi că fostul şef al Serviciului IT ar fi accesat adresele de e-mail ale colegilor şi şefilor săi. CE Turceni a susţinut că datele copiate de Enache nu aveau caracter public. Unele dintre fişiere se refereau la tranzacţii de energie electrică şi certificate de bioxid de carbon, iar prin publicarea lor putea fi influenţată tranzacţionarea pe piaţă.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here