Salariaţii Primăriei Turburea dau înapoi primele de sărbători

288

primaria turbureaÎn loc să primească prime cu ocazia sărbătorilor de iarnă, cei 16 salariaţi ai Primăriei Turburea, în frunte cu primarul Ion Bârcă, au fost obligaţi de Curtea de Conturi Gorj să le restituie pe cele obţinute atât în 2009 cât şi în 2010.

Nu numai salariaţii în exerciţiu vor avea popriri pe salarii în acest an ci şi unii dintre foştii angajaţi ai instituţiei publice, care au alte locuri de muncă în prezent. Suma totală pe care trebuie să o restituie instituţiei este de 540 de milioane de lei vechi, în care intră atât primele cât şi sporul de dispozitiv acordat ilegal.

Controlul Curţii de Conturi Gorj nu a găsit Primăria Turburea cu prea mari nereguli, susţine edilul localităţii Ion Bârcă. De fapt s-au depistat ilegalităţi în ceea ce priveşte acordarea sporului de dispozitiv şi a primelor date de primar salariaţilor, atât la finalul lui 2009 cât şi la finalul lui 2010. Edilul menţionează că a făcut această eroare repetată deoarece era la început de mandat. “S-a greşit că eram şi eu la început dar vom recupera banii, cei 540 de milioane de lei vechi, până pe data de 31 ianuarie 2012. Sunt obligat să dau o dispoziţie de recuperare în acest sens. Banii se vor recupera de la cei 21 de salariaţi ai Primăriei Turburea, acum mai avem 16, sumele fiind cuprinse între 21 de milioane de lei vechi şi 41 de milioane”, a declarat Ion Bârcă. Primarul susţine că se aşteaptă ca salariaţii să dea instituţia publică în judecată, după ce el le va opri banii. Primele de sărbători oferite salariaţilor au fost în valoare de 5 milioane de lei vechi pentru fiecare angajat.

Preotul, obligat să restituie banii

Curtea de Conturi a găsit nereguli şi pentru banii daţi unei biserici din Turburea. S-au oferit 35.000 de lei pentru care preotul nu a adus chitanţele necesare. Preotul a fost astfel bun de plată fiind obligat să restituie din propriul buzunar o parte din banii pe care i-a cheltuit, fără documente. “Nu m-am uitat ce chitanţe a adus. Dar el va plăti”, a explicat Bârcă. O altă neregulă constatată de Curtea de Conturi a mai fost legată de banii daţi unei firme din Craiova care a realizat parţial drumul de la Cocorova. Primăria are de recuperat 140 milioane de lei vechi dar societatea a intrat în insolvenţă. “Putem să încasăm garanţia de bună executare în valoare de 110 milioane de lei vechi şi măcar am lua înapoi o parte din bani. Firma ne-a mai pietruit de fapt un drum şi am cam fi chit”, a explicat Bârcă.

Amenzile lui Iloiu, de recuperat

Tot Curtea de Conturi a depistat că Primăria Turburea nu şi-a achitat nişte amenzi a căror valoare totală depăşeşte trei miliarde de lei vechi. “Am de achitat trei miliarde trei sute de milioane de lei vechi amenzi de pe vremea lui Iloiu. Nu am de unde să dau banii, dar ne obligă Curtea de Conturi. Vom vedea cum facem”, a conchis Bârcă care consideră însă că controlul Curţii de Conturi nu l-a scos prea şifonat.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here