Dosarul ,,Mischie”, şase ani şi jumătate pe rol

301

mischieDosarul în care Nicolae Mischie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a fost trimis în judecată pentru luare de mită este cel mai longeviv dosar instrumentat de DNA dar care se află încă pe rolul instanţelor de Judecată. Dosarul se judecă de 2.362 de zile, adică aproape şase ani şi jumătate. Aproape de Mischie se află şi Ionel Manţog care este pe locul cinci în acelaşi top.

În fruntea topului celor mai întârziate dosare de mare corupţie se situează dosarul de luare de mita în care este judecat Nicolae Mischie, cu 6 ani şi 5 luni de când stă în instanţă, urmat de cauza „Armele de vânătoare”, cu Şerban Mihăilescu inculpat ( 5 ani şi 7 luni) şi dosarul „Căprioara” a lui Marian Oprişan, cu 5 ani şi jumătate de când a fost trimis în judecată. Pe locul patru se situează George Copos cu dosarul „Loteria I” trimis în judecată tot de cinci ani şi şase luni, urmat de Ionel Manţog în dosarul „Strămutaţilor de lux”, trimis în judecată de cinci ani şi două luni. Urmează în ordine descrescătoare procesele Dinu Patriciu – „Rompetrol”, Adrian Nastase – „Zambaccian”, Şerban Brădişteanu cu „Aparatura medicală pentru penitenciare”, Adrian Năstase – „Matuşa Tamara” şi „Fabrica de zahar” a lui Gheorghe Falcă.

Ex-Baronul, în top şi la amânări

Cele mai multe amânări şi termene înregistrate în procesele de judecată s-au înregistrat în cauzele Nicolae Mischie, cu 57 de termene (un termen la 41 de zile), Dinu Patriciu cu „Rompetrol” (55 de termene, cu o cadenţă de un termen la 34 de zile), Marian Oprişan cu dosarul „Căprioara” , tot 55 de amânări cu un termen la 42 de zile şi Ionel Manţog cu 46 de amânări, respectiv un termen la 41 de zile. Dosarele care se apropie de termenul de prescripţie sunt „Zambaccian I” cu termen în aprilie 2013, „Mătuşa Tamara” cu termen de prescripţie iulie 2013 şi „Armele de vânătoare” a lui Şerban Mihăilescu cu termen final octombrie 2014.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here