Iran a atacat Israel. SUA și Marea Britanie intervin. Război în Orientul Mijlociu

965

Iran a lansat un atac cu sute de drone asupra Israelului.

Avioanele americane și ale Marii Britanii acționează pentru interceptarea dronelor lansate de Iran.

”Avioanele britanice și cele americane deja acționează și, cu permisiunea Iordaniei și cu permisiunea Israelului au capacitatea de a lovi aceste drone înainte de a ajunge pe teritoriul israelian.

SUA, Marea Britanie și Franța, împreună cu Iordania, asigură sprijin militar Israelului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru interceptarea dronelor și rachetelor lansate de Iran.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, a declarat sâmbătă, într-o declarație, că „Iranul a început un atac aerian împotriva Israelului”.

Ea a adăugat: „Statele Unite vor fi alături de poporul israelian și vor sprijini apărarea acestuia împotriva acestor amenințări din partea Iranului”.

Pentagonul a informat că secretarul apărării Lloyd Austin a vorbit cu omologul său israelian „pentru a discuta despre amenințările regionale urgente… și a precizat că Israelul poate conta pe sprijinul deplin al SUA pentru a apăra Israelul împotriva oricăror atacuri ale Iranului și ale reprezentanților săi regionali”.

Consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a vorbit, de asemenea, cu omologul său pentru a întări „angajamentul de fier al Washingtonului față de securitatea Israelului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here