Laurenţiu Ciurel: “Cele 500 de disponibilizări nu trebuie să se facă”

307

ciurel manaFostul director general al Complexului Energetic(CE) Rovinari, Laurenţiu Ciurel, consideră că disponibilizările anunţate în minerit şi energie nu ar trebui să se realizeze. Ciurel menţionează că SNLO, CE Turceni şi CE Rovinari au terminat anul pe profit iar în astfel de condiţii disponibilizările nu au trebui să existe.

De asemenea, critică demersul ,,cinic” al responsabililor din minerit şi energie care anunţă că vor face disponibilizările chiar înainte de sărbători.

Vicepreşedintele PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel, fost director al Complexului Energetic Rovinari, prezent la întâlnirea periodică a Asociaţiei Eurojob cu ziariştii a ţinut să îşi exprime punctul de vedere legat de disponibilizările anunţate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM). Asta după ce AJOFM a anunţat că 500 de persoane, majoritatea mineri şi energeticieni, vor fi trimise acasă până pe 30 decembrie. “Nu este corect acest demers deoarece societăţile în cauză au avut un an excelent. Fac disponibilizări în condiţiile în care au finalizat anul pe profit”, a declarat Laurenţiu Ciurel fiind susţinut de aproape de Ion Cornescu, preşedintele Eurojob. Cornescu a menţionat de altfel că în cazul unor astfel de disponibilizări “vom acţiona în instanţă pentru că societăţile au profit”. AJOFM Gorj a primit notificări privind disponibilizarea, în luna decembrie, a peste 500 de persoane de la mai multe unităţi din judeţ. Cele mai multe disponibilizări se vor face la SNLO, de unde se pare că vor pleca 300 de persoane, alte 200 la CE Turceni, 17 de la SC Conpet SA, şase de la SC Bidepa Cit Service SRL şi alte trei de la o societate care are ca activitate asigurarea pazei. De asemenea, instituţia mai are notificări privind disponibilizarea a 456 de angajaţi ai SC Hidroconstrucţia SA în lunile decembrie-martie, dar persoanele respective vor fi reîncadrate în muncă în primăvara anului viitor.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here