Morega vrea un nou acord cu PDL Gorj, Ruşeţ spune că există deja un protocol

293

DSCN5782Neînţelegeri tot mai evidente între preşedinţii filialelor judeţene ale PDL şi UNPR Gorj, Dan Morega şi Ion Ruşeţ nereuşind să se pună de acord în privinţa modului în care ar urma să colaboreze de acum încolo pentru ca lucrurile să meargă bine pentru filialele lor, dar şi pentru economia judeţului.

Deputatul solicită un acord de colaborare, care să-i aducă pe reprezentanţii celor două filiale „cu picioarele pe pământ, alături de semenii noştri”, în timp ce senatorul spune că protocolul pe care l-a semnat cu UNPR-ul condus de Marius Vlaicu până de curând nu a fost denunţat de nimeni.

„Eu ştiu că există un protocol, iar dacă domnul Morega nu-l recunoaşte pe cel vechi va trebui să solicite în scris acest lucru. Va trebui să îşi asume acel acord pentru că nu schimbăm o înţelegere doar pentru că la unul dintre semnatari este azi cineva, iar mâine-poimâine altcineva. Înţelegerea pe care o avem poate fi îmbunătăţită, de acord, putem discuta despre un anumit mecanism de control în privinţa deconcentratelor, dar despre un acord nou nu”, menţionează Ion Ruşeţ.

RusetDan Morega se plânge, în schimb, că „partenerii” săi portocalii le poartă sâmbetele colegilor săi din UNPR şi dă ca exemplu schimbarea din nişte posturi nesemnificative a unor membri care lucrează la Complexul Energetic Turceni. Deputatul spune că un nou acord între filiale trebuie gândit în perspectiva alegerilor de anul viitor, înţelegere fiind menită să facă posibilă susţinerea reciprocă a celor două organizaţii în acele localităţi în care una dintre ele poate obţine doar un post de primar sau de viceprimar.

„Ne putem susţine reciproc. Putem selecta cei mai buni candidaţi pentru ca unul dintre noi să obţină postul de primar, dar şi celălalt să fie viceprimar. Putem să ne consolidăm împreună organizaţiile astfel încât acestea să fie compatibile şi să se susţină reciproc. Şi la noi şi la ei există oameni care nu au nimic în comun cu creşterea încrederii cetăţenilor în instituţii şi chiar în unităţi cu probleme din minerit şi energie. Unele cadre confundă unităţile pe care le conduc cu propria feudă. Ar trebui să convenim asupra unui acord cât mai repede pentru că decembrie şi ianuarie se duc cu sărbătorilor, în februarie va fi prea frig, prin martie şi mai ales în aprilie deja oamenii ies la muncile câmpului, iar apoi noi o să ne gândim deja la concediile de vară şi uite aşa trece vremea. Gorjenii mă ştiu că nu sunt omul vorbelor, ci al faptelor, iar dacă dialogul la nivel de Gorj nu este posibil, nu e o problemă pentru că voi încerca mai sus, mai ales că am o întâlnire în perioada următoare cu domnul Emil Boc. Voi discuta şi cu domnul ministru Gabriel Oprea şi sunt convins că va exista o finalitate a acestor demersuri”, afirmă deputatul.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here