Procurorii au pus-o sub acuzare şi pe doctoriţa Maria Roibu

367

roibu inscCercetările procurorilor în cazul bebeluşilor morţi la Spitalele din Târgu-Cărbuneşti şi Novaci au dus şi la stabilirea vinovăţiei în cazul medicului Maria Roibu, ginecologul din Târgu-Cărbuneşti, iniţial audiată doar ca martor. Procurorii au început, de curând, urmărirea penală şi împotriva ei, după ce în urmă cu mai bine de o lună, i-au pus sub acuzare pe medicii Damian Diţescu, Cătălin Tănase şi Dan Radu Popescu.

Chemată la audieri odată cu ceilalţi trei colegi ai săi, în urmă cu aproximativ o lună, Maria Roibu a declarat că a fost solicitată în calitate de martor, în timp ce medicii Damian Diţescu, Cătălin Tănase şi Dan Radu Popescu, au fost anunţaţi de procurori că împotriva lor s-a început urmărirea penală pentru neglijenţă în serviciu. Lucru total adevărat! Doar că, în urmă cu câteva zile, procurorii au pus-o sub acuzare şi pe Maria Roibu, tot pentru neglijenţă în serviciu. Iniţial, se stabilise că aceasta a acţionat corect, în momentul în care a intrat în gardă, în sensul că a luat decizia de a transfera mămica la un alt spital superior, respectiv Spitalul Târgu-Jiu, considerând că problema de sănătate a acesteia o depăşeşte.

A acţionat târziu!

Pe parcursul cercetărilor, însă, s-a constatat că timp de câteva ore, de când a intrat în gardă şi până la momentul transferării nu a acţionat pentru salvarea bebeluşului. Mai mult decât atât, când s-a luat decizia de a trimite mămica la Târgu-Jiu, bebeluşul era deja mort. În astfel de situaţii, protocoalele impun să nu se mai transfere pacientul, însă Maria Roibu nu a dorit ca decesul bebeluşului să se înregistreze la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti.

Cei patru medici sunt anchetaţi pentru moartea suspectă a doi bebeluşi la Spitalele Novaci şi Târgu Cărbuneşti. Medicul Damian Diţescu s-a remarcat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, reuşind să stea ascuns mai bine de opt ore în sediul instituţiei, ultimele petrecându-le în garajul Parchetului.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here